Färgstark isshow. Klubbens yngre tävlingsåkare som små rosa älvor. Från vänster: Alexandra Larsson, Emma Hedenfalk, Astrid Foldevi, Isolde Velle, Svea Wahlström, Ida Hallström och Ester Geffen. Foto: Josefine Meijer

Stor isshow i Hallstahammar

På lördag bjuds det på glittrig och färgsprakande isshow för hela familjen i Hallsta arena. Det är Mälarstadens konståkningsklubb som bjuder på föreställningen Peter Pan på is.

  • Publicerad 12:21, 18 mar 2019

Det har blivit tradition för Mälarstadens konståkningsklubb i Västerås att vartannat år bjuda på stor isshow för hela familjen i Hallsta arena. Tidigare år har det varit Alice i underlandet, Frost, Kalle i chokladfabriken och Djungelboken. I år är turen kommen till Peter Pan.

I showen medverkar alla klubbens 100-talet medlemmar i åldrarna 3–55 år. Det är både nybörjare och rutinerade tävlingsåkare. Det blir två föreställningar, klockan 11.00 och 15.00.

– Våra isshower brukar vara väldigt populära, flera gånger har de cirka 500 platserna varit slutsålda. Och det är inte bara familj, släkt och vänner som kommer utan det har även blivit tradition bland vissa Hallstahammarsbor att besöka showerna, säger Josefine Meijer, tränare för vuxengruppen för nybörjare.

– För varje år försöker vi lägga in en extraväxel. I år lägger vi mycket kraft på belysningen, färg samt LED-lampor som är insydda i åkarnas dräkter. Mitt på isen finns en stor bildskärm som hjälper till att berätta historien, säger Josefine.

En musikalisk resa

Det blir blandad musik som klassiskt, nytt, hits, 80-tal och barnens favoriter från Youtube. Även konståkningen bjuder på variation. Det blir solonummer, gruppnummer och parnummer. Det blir också en hel del talad teater.

– Vi vill bjuda på en musikalisk resa till landet Ingenstans med mycket färg, fart, glitter och humor. Skådespel kommer att blandas med iskonster där proffs och nybörjare framträder tillsammans, säger hon.

Föreningen, med föräldrar, åkare och tränare, har gjort allting själva kring showen som sytt kläder, klippt film, lagt musik, koreografin och scenografin. De riggar också upp all utrustning.

– Hallsta arena passar oss perfekt. Den är lagom stor. Då det brukar vara så gott som fullsatt och publiken kommer nära känns stämningen intim. Skulle vi till exempel vara på Rocklunda skulle det kännas ödsligt och tomt, avslutar Josefine Meijer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING