Dansguld. Glada efter JEM-guldet: Emma Söderlund och Tobias Ramberg. Foto: Privat

Kolbäckspar dansade hem EM-guld

Emma Söderlund och Tobias Ramberg från Mälardalens dansklubb i Kolbäck dansade förra helgen hem guld i boogie woogie vid junior-EM som avgjordes i Schweiz. Klubbkompisarna Sofia Ärleskog och Oscar Ågren lade beslag på andraplatsen.

  • Publicerad 10:04, 4 dec 2018

Framgångarna för paret Emma Söderlund och Tobias Ramberg har duggat tätt i år. 2018 har de även dansat hem SM, Nordiska Mästerskapen samt VM. Årets JEM-guld är Kolbäcksklubbens tredje på fyra år.

Även Oscar Ågren och Sofia Ärleskog har haft fina framgångar i år. De placerade sig på andra plats i Nordiska mästerskapen och på tredje plats i VM.  Alla är 17 år och dansar deras sista år som juniorer.

Hur känns det?

– Det känns jättebra! Det har gått bra en längre tid, med SM, NM och VM. I JEM-finalen fick vi bra motstånd av både Sofia och Oscar och andra lag.

Vad ligger bakom framgångarna?

– Tobias och jag har dansat tillsammans sedan vi var sju år och vi känner varandra utan och innan. En annan stor faktor bakom framgångarna är gemenskapen i klubben. Det är en blandning av åldrar och nivåer. Det görs ingen skillnad på om man vunnit VM eller dansar på nivå 1. Alla tränar ihop och peppar, stöttar och hjälper varandra. Sedan har vi också bra tränare. 

Varför har det lossnat just i år?

– Vi lyckas prestera bra när det verkligen gäller. Det är mycket nerver och de har vi lyckats hålla ordning på. Vi har utvecklats mycket det senaste året. Vi vågar satsa, ta plats och stå för vad vi gör. Vi har också bra grunder i vår dans.

Emma och Tobias tränar fem dagar i veckan, en till tre timmar per gång. Nästa år går de upp i vuxenklassen.

– Det blir mycket tuffare då. Men vårt mål är att komma till toppen och matcha de som är bäst. Vi är dock medvetna om att det kanske tar ett tag, avslutar Emma.

Det är inte bara Emma, Tobias, Oscar och Sofia som är framgångsrika i klubben och framgångarna finns även på vuxensidan. Bland framgångarna vid årets SM i maj märks bland annat: Anu och Jonas Ramberg – guld i boogie woogie 35+. Lykke och Eric Chadell – guld i bugg junior. Emma Söderlund och Tobias Ramberg – silver i bugg junior.

Sara Victorin och Pontus Spelmans – silver i boogie woogie vuxen. Linn Edlund, Linda Lövberg och Jonas Boberg – brons i dubbelbugg vuxen.

Dansframgångar. Prispallen vid JEM i boogie woogie. Från vänster: Sofia Ärleskog och Oscar Ågren (silver), Emma Söderlund och Tobias Ramberg (guld) samt Luca Zilocchi och Carlotta Corsi från Italien (brons). Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING