För att du utan problem och med stärkt självförtroende ska kunna återgå till det ”nya normala” erbjuder jag i samarbete med psykolog Erna Pall en stimulerande tredagarskurs på Träskvattnet kurs & konferens

Kåseri: Nu måste vi fejsa verkligheten igen

”Det är med blandade känslor jag ser fram emot att vara färdigvaccinerad”, sa min golfande kompis Calle häromdagen. ”Hurså? undrade jag. Du har ju sett fram emot att få gå till tandläkaren och frisören ända sedan i höstas. För att inte tala om optikern. Du har ju skyllt dina knackiga golfrundor på att du behöver nya glasögon”.

  • Publicerad 20:42, 27 jun 2021

”Ja, det förstås, svarade Calle eftertänksamt. Men du vet alla damer”.

”Alla damer?”.

”Ja, dom där som envisas med att kramas och pussa på kinden. Det är ju så många kvinnor på golfbanan numera. Går man en golfrunda med dessa damer så vill dom kramas och pussas både före och efter avslutat spel. Jag känner mig inte så bekväm med denna sydländska företeelse”.

”Nja, svarade jag. Det är klart att det kan vara lite besvärande ibland men en eller annan ung blondin kan du väl stå ut med.”

”Ja, absolut, men det är ju inte dom som brukar kyssa mig på kinden”, sa Calle med besvikelse i rösten innan han slängde in golfbagen i bilen och for i väg mot ett nytt golfäventyr.

Efter att ha passerat några av grannskapets nya växthus lade jag mig i hammocken för en stilla reflektion. Vi kulturarbetare måste göra så. Minst två gånger om dagen.

Han har nog inte helt fel den där Calle tänkte jag. Egentligen har jag haft det oförskämt bra under det här pandemiåret. Visst har det varit lite besvärligt ibland. Att exempelvis fira jul och påsk med picknick har väl inte alltid varit så behagligt. Men ändå ganska mysigt i vilket fall. Jag har väl aldrig pratat så mycket med grannarna, visserligen på behörigt avstånd, som de senaste fjorton månaderna. De flesta arbetar ju hemma. Riktigt trevligt och lagom socialt.

Vid närmare eftertanke har jag haft en ganska bekymmerslös tillvaro men om några månader ”måste” man med största sannolikhet upphöra med att träffa folk på behörigt avstånd. Vad kan det kan innebära, inte bara för mig utan även för dig?

• Alla möten och föreläsningar som vi kunnat närvara vid hemma vid datorn riskerar nu att bli ”in real life”. Det innebär att vi inte kan pyssla med flera saker samtidigt som vi är ”närvarande”! Tänk, alla onödiga och miljöförstörande resor som vi nu måste återuppta. Effektiva möten över nätet riskerar att övergå till långdragna sessioner med efterföljande och intetsägande måltider.

• För att inte tala om alla förfärliga ”kick-offer” och andra tämligen ineffektiva konferenser med rysliga aktiviteter och förnedrande lekar.

• Vi måste börja städa på riktigt. Det hör ju till när man ska ha besökare i huset.

• Förmodligen måste man skaffa en ny garderob. Nu duger det väl inte med mysbyxor, slitna jeans och flanell-skjorta. Modet har förändrats under pandemin så det blir nog kostsamt.

• Makan eller maken kommer att vilja ta igen alla missade restaurangbesök vilket leder till att de pengar vi lyckats spara ihop under året kommer att förvandlas till noll och intet.

• För att inte tala om förväntningar på semesterresor. Pressande för oss som trivs så bra hemma i hammocken

Självklart har jag ingenting emot vaccinet och jag hoppas verkligen att pandemin snart är över men inser att vi då måste återgå till det ”nya normala” trots att fler av oss faktiskt funnit en tämligen bekväm och tillfredsställande livsstil.

Nu måste vi ”fejsa” verkligheten och förbereda oss.

Känner du dig orolig och ringrostig beträffande den framtida sociala samvaron så har jag har ett kanonerbjudande till dig. För att du utan problem och med stärkt självförtroende ska kunna återgå till det ”nya normala” erbjuder jag i samarbete med psykolog Erna Pall en stimulerande tredagarskurs på Träskvattnet kurs & konferens den 17–19 juli. Vi kommer att varva teori med olika typer av lärorika gruppaktiviteter såsom skratt- och skrikterapi, höghöjdsbana, spökjakt och kontaktövningar mm.

Pris: endast 11 700 kr. Inkluderar stärkande måltider och övernattning i sovsal.

Välkommen med anmälan. Antal deltagare är begränsat till 80 personer. Först till kvarn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

Klart: Då arrangeras Guldstänk

Inställt 2020 och digitalt 2021. 2022 är planen att Guldstänk ska göra comeback – på riktigt. – Det är med stor glädje vi kan berätta att Guldstänk kommer att arrangeras för 18:e gången i Västerås...tisdag 23/11 16:33

Tillberga Grannskapsservice är Årets Kooperativ i Sverige: ”Väldigt stolta”

Grattis Tillberga. Ni bor i byn där Årets kooperativ i Sverige 2021 finns. – Vi är både överraskade och väldigt stolta, säger P-O Gottberg, verkställande chef för vinnaren Tillberga grannskapsservice.torsdag 11/11 15:15

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING