Musikfestival. Under nästa vecka är det premiär för Live City Västerås. Under festivalen kommer bland annat bandet BACK att spela. Foto: Pressbild

Dags för festival i city – mitt i matfesten

Till helgen blir det dubbla festivaler i Västerås city. Förutom den stora matfesten Västerås Streetfood är det även premiär för musikfestivalen Live City Västerås. – Det kommer att bli musik från både lokala och internationella akter, säger arrangören Mikael Gottberg.

Publicerad

Västerås Streetfood har sedan premiären förra året blivit ett riktigt uppskattat arrangemang med foodtrucks på hela Stora torget.

När det nu är dags för den andra upplagan, bara i år, av matfesten kommer tillställningen även att kryddas av musikunderhållning. Det blir nämligen en festival i festivalen när Live City Västerås går av stapeln samtidigt.

– Vi kommer att ha uppträdanden både på torget för Streetfood-gästerna och i Västerås domkyrka, förklarar Mikael Gottberg.

Live City Västerås är en fortsättning på det som tidigare kallades Live At Heart Västerås. Men i år drivs det som en egen festival.

– Vi har fortfarande samarbete med Live At Heart som, precis som vanligt, arrangeras i Örebro. Och vissa av banden kommer att spela både hos oss och i Örebro. Därutöver har vi fyllt på med lokala band, säger han och fortsätter:

– Vi har försökt anpassa musiken till de olika spelplatserna. På Stora torget blir det bland annat rock, punk och country och i domkyrkan blir det lite mysigare.

Live City Västerås pågår under fyra kvällar, från 25 till 28 augusti.

ARTIST. Mattias Cronert är en av artisterna som spelar under festivalen. Foto: Pressbild

Urval av artisterna som spelar

Mikael Gottberg, Daniel Arteaga, BACK, ROSE, Forever Now, Haywire Band, Mattias Cronert, PG Back

Powered by Labrador CMS