Foto: Helena Andersson

Västeråsarna med på listan över Sveriges hetaste e-butiker

Spraycan från Västerås är en av Sveriges hetaste e-butiker. Grabbarna bakom företaget har ett färgglad ambition – de vill bli störst i Sverige på sprayfärg.

  • Publicerad 10:02, 20 nov 2018

En del av Spraycans sortiment

Billack i spray

RAL-kulörer

Kundanpassade kulörer

Teknisk spray (rengöring, oljor, smörj)

Vattenburen spray

Markeringsspray

Grundfärg & klarlack

Sprayplast

Och mycket mer!

Jonas Haffling och Fredrik Hudson jobbade tillsammans på en färgbutik i Västerås när de märkte att det hela tiden fanns en ökande efterfrågan på sprayfärger av olika slag.

– Vi hittade ingen i Sverige som vi kunde kontakta och ställa frågor om hjälp med den tekniska biten och tänkte att om efterfrågan är så här stor så kanske det finns möjlighet att starta en web-butik.

Och det gjorde de.

För lite över två år sen drog killarna igång sin webb-shop Spraycan.se vid sidan av sina ordinarie jobb och sen dess har det bara gått uppför.

För bara någon månad sen beslöt sig killarna för att satsa helhjärtat på sin idé och de båda sa upp sig från sina fasta tjänster.

TOPPLISTA: Sveriges hetaste e-handelsbutiker

Företaget gick bra redan från början och efter ett år började deras privata garage bli fullt och de såg sig om efter en större lokal.

– Vi försöker att alltid ha det vi säljer i webb-butiken i lager så att det inte ska ta slut, säger Jonas, så det var mängder av material som vi behövde få plats med eftersom vi har mellan 300 och 400 produkter.

Och nu finns företaget i en stor lagerlokal med gott om plats för alla produkter. Där finns även plats för kontor och personalutrymmen.

Men var de aldrig sugna på att öppna en fysisk butik?

– Nej, vi vill att butiker runt om i landet ska ha oss som återförsäljare så vi kommer inte att ha någon butik.

Jonas säger att det finns många butiker och företag runt om som håller på med spray som ett ”extra ben” medan Spraycan har spray som sin huvudprodukt.

– Meningen är att man hos oss ska kunna hitta precis allt som finns att få i en sprayburk.

– Vi vill vara en lättillgänglig web-shop med snabba leveranser och personlig service vilket gör att vi kan ge kunden den information de behöver för att köpa rätt produkt, säger Fredrik.

Jonas berättar att deras största utmaning just nu är att visa att det finns så mycket mer än de 10-burkar som brukar finnas i en färgbutik.

– Vi kan blanda till vilken kulör som helst. Vill du måla tavelramen i samma nyans som väggen så fixar vi det också.

Framtiden ser ljus ut och just nu står de i startgroparna för att utöka web-butiken med säljbesök till exempelvis industrier, mekaniska verkstäder och plåtslagerier.

– De som handlar i web-shopen är mestadels privatpersoner som håller på med mindre projekt, vi säljer till exempel mycket bättringsfärg till bilar, så nu vill vi bredda vårt kundunderlag.

– Vår strategi är att en av oss ska vara ute på fältet och den andra sköta ruljangsen här på lagret, säger Fredrik.

– Tanken är att vi till slut ska ha hela Sverige som försäljningsområde. Men vi börjar här och gör distriktet större och större, så får det nog bli, säger Jonas.

Jonas Haffling

Ålder: 39

Bor: Kärrbo

Familj: Frun Greta och sammanlagt fyra barn

Bakgrund: Jobbat i färgbutik de senaste 16 åren, framför allt med yrkesmåleri och industri

Intressen: Musik
 
 

Fredrik Hudson

Ålder: 33

Bor: Utanför Dingtuna

Familj: Fru och två barn

Bakgrund: Jobbat i färgbutik de senaste 14 åren, framför allt med yrkesmåleri och industri

Intressen: Musik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING