Lucchini vinner flera nya kontrakt och växer

Lucchini Sweden AB i Surahammar växer. Efter ett rekordår 2018 med den högsta omsättningen i företagets historia, så har även 2019 börjat väldigt starkt med flera vunna kontrakt.

  • Publicerad 18:01, 4 mar 2019

Lucchini tillverkar järnvägshjul samt underhåller hjulpar och växellådor till tåg. Det är framförallt verksamheten med underhåll som växer. Från att ha stått för en mindre andel för bara tio år sedan representerar underhåll och service nu över hälften av företagets totala omsättning.

Verkstaden i Surahammar sköter underhållet av hjulpar och växellådor till bland annat Regina, SJ3000 och dubbeldäckartåget, för att nämna några svenska tåg. Här underhålls även hjulpar och växellådor åt norska Flytoget och deras expresståg mellan Oslo och Gardemoens flygplats.

Lucchini har nu på kort tid vunnit fyra nya kontrakt, varav ett omfattar underhåll av alla boggier till Norrtågs flotta av Coradia Nordic-tåg.

– Det här innebär att vår inbrytning på området boggiunderhåll bekräftas, säger Erik Kihlberg, VD på Lucchini i ett pressmeddelande.

– Tidigare vunna boggikontrakt har varit mindre, men med det nya stora kontraktet tar vi definitivt ett stort kliv framåt och blir en etablerad leverantör även inom detta område.

Boggikontraktet är signerat med AB Transitio som äger och hyr ut en stor del av tågen i Sverige, och är ett av fyra kontrakt som Lucchini har med just Transitio. Lucchini underhåller även hjulpar och växellådor för Coradia Nordic-, Regina- och Itino-tågen åt Transitio.

– Transitios upphandlingsprocess för tungt underhåll bygger på konkurrensutsatta avrop från våra upphandlade ramavtal, säger Kjell Winkfield, fordonsförvaltare på Transitio. Vid upphandlingen av ramavtalen lades stor vikt på en rad kvalitetsparametrar utöver själva priserna. Detta hjälper oss att på ett effektivt kunna avropa det ekonomiskt mest fördelaktiga alternativet och samtidigt försäkra oss om rätt nivå på alla andra viktiga leverans- och kvalitetskrav.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING