En illustration över lobbyn i nya B26 kan komma att se ut när allting är klart. Foto: Kungsleden

Klart: Då öppnar B26

Nu är det klart att de första hyresgästerna flyttar in i B26 i början av januari. Det nya kontorskonceptet, placerat mitt i Mimerkvarten i Västerås, är tänkt att bli en samarbetsplats för företag i Västerås. – Vi kallar B26 för "Ett nytt kontorskoncept för kreativa krafter" och det tycks ligga helt rätt i tiden för intresset är stort, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

  • Publicerad 16:23, 30 aug 2019

Aros Congress Center utvecklar tillsammans med Kungsleden ett helt nytt kontorskoncept – B26 Collaborative Workspace som på svenska blir ”samarbetsplats”.

Det blir en samarbetsplats som bygger på idén att sammanföra människor och företag med intresse för kreativitet, idéskapande, utveckling, innovation och affärer. Helt enkelt en plattform för nutidens och framtidens företagare, medarbetare och innovatörer.

I januari slås portarna upp för coworking, restaurang, studios och takterrass. I nuläget är 70 procent av de totalt 4 700 kvadrat är redan uthyrt och förhandling med fler pågår.

– Intresset för B26 är mycket stort och vi har därför, redan innan öppning, utökat med ytterligare 318 kvm för att kunna erbjuda studios (mindre kontorsrum) till mindre företag som vill ha en fast kontorsplats och samtidigt vara en del av vår samarbetsplats och coworkingmiljö, säger Tobias Hultberg, vd Aros Congress Center Holding AB.

Utöver Aros Congress Center har Kungsleden tecknat avtal med ytterligare fyra hyresgäster: Sigholm, PwC, Almi och Atea. De flyttar in den 1 januari 2020, utom PwC som flyttar in den 1 mars.

– Vi är väldigt nöjda med mixen av hyresgäster – de är alla välkända varumärken och bolag i framkant som vill vara med och bidra och satsa på B26-konceptet, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.

B26 ligger i Mimerkvarteren på Port-Anders gata 9 i Västerås.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING