Högskolans studenter populära på arbetsmarknaden

Etableringsgraden för examinerade studenter från Mälardalens högskola (MDH) är bland den högsta i landet, enligt en rapport från Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Hela 86 procent, vilket motsvarar närmare 9 av 10 studenter, har en god ställning på arbetsmarknaden inom 1-1,5 år efter examen.  Det skriver Mälardalens högskola i ett pressmeddelande.

Publicerad

– Vi har nära samarbete med företag och offentlig sektor i regionen, vilket gör våra utbildningar attraktiva för studenter och våra studenter attraktiva på arbetsmarknaden. Möjligheten till anställning är en stor och viktig fråga för alla och vi gläds mycket åt dessa siffror, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH i pressmeddelandet.

Totalt sett är MDH med i toppen av listan bland breddlärosäten. Bara Kungliga tekniska högskolan, Högskolan i Jönköping och Linköpings universitet ligger högre. Statistiken i etableringsgrad för olika examensgrupper visar också att det går allra bäst för MDH-studenter med civilingenjörsexamen och speciallärarexamen, där 97 procent snabbt etablerat sig på arbetsmarknaden. Tätt följda av de med sjuksköterskeexamen, som ligger på 91 procent.

– Etablering mäts för att visa balansen mellan tillgång och efterfrågan på olika högskolegrupper. Siffran är ett bevis på att vi har ett relevant och populärt utbildningsutbud, men man kan också utläsa av rapporten att de flesta med en högskoleexamen etablerar sig relativt snabbt på arbetsmarknaden, säger Dani Franjkovic, kommunikatör vid MDH.

Det lönar sig också att ta ut sin akademiska examen, visar UKÄ i sin rapport. Bland personer som inte har examinerats var 66 procent bland kvinnorna respektive 68 procent bland männen etablerade. Det innebär en skillnad på omkring 17 procentenheter mot dem som tagit ut sin examen.

Powered by Labrador CMS