Det stora gänget av VSS yngre förmågor som fanns på plats i Eskilstuna. Foto: VSS

Bra flyt för Västeråssimmarna i säsongsstarten

Den gångna helgen var många av Västerås Simällskaps simmare med på olika tävlingar i Mellansverige. De fick ett gott kvitto på att första veckornas träning efter sommaruppehållet har gett resultat inför inomhussäsongen.

Publicerad

På Swedish Swim Games i Upplands Väsby hade VSS två representanter på plats – sommarens EM-deltagare Elvira Mörtstrand och Lucas Sterling. På plats fanns flera simmare från Sverigeeliten och även från andra europeiska länder.

Mörtstrand placerade sig på en tredjeplats som bäst, den kom på paraddistansen 200 frisim. Sterling kammade också han hem en tredjeplats via sin insats på meter 200 rygg.

Båda VSS-simmarna fick därmed ett kvitto att de är på rätt väg under den kommande inomhussäsongen.

I Örebro simmades Wadköpingsdoppet. Även där med många fina resultat och placeringar. Bland annat tog VSS plats på pallen i både dam- och herrlagkappen.

I Eskilstuna var det några av VSS yngre förmågor – födda 2008–2010 – som tog chansen att visa upp sig. Många personliga rekord och medaljer samlades ihop. Medaljer till både tjejlaget och killaget som simmade lagkapp.

Kommande lördag åker några av VSS yngsta tävlingssimmare till Kumla för att tävla, för flera av dem blir det den första pirriga tävlingen utanför Västerås.

Helgen efter det, 8–9 oktober avgörs DM i hemmabassängen. Här kommer simmarna som är födda 2009 och tidigare och delta.

Killarnas lag i Örebro. Foto: VSS
Elvira Mörtstrand och Lucas Sterling i elittävlingen i Upplands Väsby. Foto: VSS
VSS-tjejlaget i Örebro. Foto: VSS
Powered by Labrador CMS