Det ljusa, öppna köket har sparsamt med detaljer som ger ett lugn och utrymme för detaljer. Foto: Linda Abrahamsson

Stilfull gråskala i Kolbäck

I ett enplanshus i ett villaområde i Kolbäck bor inredningsstylisten Linda Abrahamsson tillsammans med sin familj.

  • Publicerad 11:28, 17 nov 2018

Sen huset köptes har det mesta gjorts om bland annat har huset fått en öppnare planlösning och inretts med ljusa väggar, naturfärger och många fina detaljer.

– Vi ville egentligen ut på riktiga landet, men vi började tänka om eftersom det kändes lite läbbigt, så då vart det landet, fast på en gata, skrattar Linda.

Linda och Magnus föll för huset för att det har en härlig tomt, ingen källare och att garaget sitter ihop med huset så att man kan komma in i biytan utan att gå ut.

– Vi kände direkt att ”här vill vi bo”.

Sen familjen flyttade in har som sagt det mesta ändrats. Köket har öppnats upp mot tv-rummet och gjorts än mer tillgängligt genom att ett fönster satts in i väggen mellan rummen.

När det gäller att inreda så säger Linda att inget är fel.

– Alla har olika smak och vill ha det på olika sätt. Man ska gå precis efter hur man själv vill ha det, trender behöver man inte alls bry sig om. Vi har till exempel sovrummet i vardagsrummet. Det tycker vi är så mysigt istället för att stänga in oss i ett litet rum. Vi valde den lösningen, och det är toppen just för oss.

Linda som har en homestylingfirma som hon startade för tre år sen vid sidan av sitt fasta jobb säger att hon aldrig har ångrat att hon satsade på att bli egen.

– Med stöttning av min man så tog jag chansen, och det har jag aldrig ångrat. Vi tänkte att vi tar problemen när de kommer, om de kommer. Men företaget går bra, vi har fullt upp hela tiden och jag har alltid velat jobba med inredning.

I huset pågår ständigt nya projekt, men nu börjar Linda känna sig nöjd.

– Det enda större projekt som är kvar är ett av badrummen. Men sen finns det alltid saker som jag skulle vilja göra om litegrann. Man får inspiration och ser hela tiden saker som man vill ändra.

Skulle hon få drömma fritt skulle de nog bygga om vinden.

– Jag skulle vilja gå helt ”bananas”, lyfta taket, göra en balkong och sätta in en spiraltrappa. Det vore perfekt för en tonåring att kunna hänga där med sina kompisar och få vara lite ifred.

Linda vet inte riktigt varifrån hon får sin inspiration.

– Jag får ofta mina uppslag när jag ligger och ska sova, jag älskar Pinterest och min kollega Karin är också en inspiration, säger Linda.
 
 Se mer av Linda på bloggen: nouw.com/linzoshouse och Instagram: @lindaabrahamsson_
 

Linda inreder gärna med ljusa toner med inslag av naturmaterial. Foto: Helena Andersson

Sängen har flyttats från ett av sovrummen, som gjorts om till tv-rum, till en del av vardagsrummet. Foto: Linda Abrahamsson

Tonåringen har fått sin säng upphöjd och på så sätt skapat plats för förvaring. Foto: Linda Abrahamsson

Ordning och reda i hallen där det ljusa tillsammans med naturfärger går igen. Foto: Linda Abrahamsson

Ett av sovrummen har gjorts om till tv-rum Foto: Linda Abrahamsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING