Oskar Ekh sätter en av sina åtta trepoängare i Aros Baskets premiärseger i Åkeshovshallen. Foto: Berfin Cakir

Aros Basket inledde med seger: ”Är att räkna med”

Aros Basket fick en flygande start på årets säsong i Basketettan. På bortagolv i Åkeshovshallen i Stockholm blev det premiärseger mot Alvik med 82–74. – Vi visade att vi är att räkna med denna säsong, säger bästa poänggöraren Oskar Ekh.

Publicerad

Det var en stark laginsats som lade grunden för den här vinsten

Efter att ha vunnit mot det nyuppflyttade Superettanlaget Sloga Uppsala i genrepet var det i går dags för Aros Baskets herrar att kliva in i sin andra säsong i Basketettan.

Hemmalaget Alvik kunde lägga in matchens första poäng, men sedan var det gästerna från Västerås som tog kommandot och vann första perioden med 20–10. Bland annat efter Oskar Ekhs starka start med fyra satta trepoängsskott.

I den andra perioden började Alvik producera mer genom deras långa spelare Bartek Pawlak och Felix Holstad, som mäter 204 cm respektive 203 cm. Aros höll dock undan till halvtidsvilan (36-27).

Inför den fjärde och sista perioden ledde hemmalaget med en poäng, men då växlade Aros upp och höjde intensiteten i försvaret och lyckades producera 31 poäng framåt. Oskar Ekh klev återigen fram och stoppade i 16 poäng av sina totalt 43 poäng i fjärde perioden. Aros vann till slut premiären i Åkeshovshallen med 82–74.

– Det var skönt att vi lyckades vinna premiären efter en tuff bortamatch. Vi följde vår spelplan genom hela matchen. Vi visade att vi är att räkna med denna säsong och ser redan fram emot nästa match, säger poängkungen Ekh i ett uttalande från klubben.

Coachen Kristian Murholt:

– Det är kul att vara igång igen efter ett långt uppehåll och alltid skönt att starta med en vinst. Det var starkt av killarna att kunna växla upp igen när matchen stod och vägde lite och vi visade stor moral och arbetsvilja.

– Det var en stark laginsats som lade grunden för den här vinsten. Tonny Dabaugh och Alexander Videhult drog upp intensiteten rejält i försvaret och klev fram med avgörande insatser både defensivt och offensivt i sekvenser när vi verkligen behövde det.

Nästa match för Aros Basket är på söndag när man möter Sundsvall på bortaplan.

Aroscoachen Kristian Murholt drar upp de taktiska riktlinjerna under en time out i premiärmatchen mot Alvik. Foto: Berfin Cakir
Powered by Labrador CMS