Egenfostrade talangen Joseph Johansson, till höger, (född 2004) gjorde sina första A-lagspoäng på hemmaplan när hans Aros Basket storvann i hemmapremiären. Till vänster Oskar Ekh. Foto: Bjarnefeldt Photography

Aros Basket hade uppvisning i hemmapremiären

På bortaplan har det redan blivit två segrar i säsongsupptakten. I går visade Aros Basket att laget är en vinnare i Basketettan även på hemmagolv. Odiskutabla 111–61 mot dittills obesegrade Umeå BSKT var ett styrkebesked. – Fantastiskt kul att få bjuda hemmapubliken på en sån här match i hemmapremiären, sa Aroscoachen Kristian Murholt nöjt.

Publicerad

Det var riktigt kul med atmosfären som var i hallen och att känna energin av en bra publik

Umeå BSKT kom till Västerås och Kristiansborgshallen på söndagen som ett obesegrat lag efter att ha vunnit sina tre första matcher i serien.

De vände hemåt de 60 milen med en svidande förlust i trunken.

Aros Basket la in högsta växeln direkt från start och inledde på ett inspirerade sätt. Oskar Ekh gjorde poäng i första anfallet följt av en trepoängare av Alexander Ståhl och hemmaledning omgående med 5–0.

Umeå kom sedan närmare i mitten av första perioden men vid ställningen 18–15 satte den egenfostrade talangen Joseph Johansson (född 2004) sina första A-lagspoäng på hemmaplan genom en trepoängare assisterad av Oskar Ekh (7 assist i matchen).

I anfallet efter var det dags för nyförvärvet Simon Klaasma från Köping Stars att presentera sig för sin nya hemmapublik. Klaasma presenterade sig på bästa sätt genom att sätta sina tre första skott. 18 av Klaasmas totala 28 poäng kom i den första halvleken som Aros vann med 52–32 och matchen var i princip redan där avgjord.

Nyförvärvet Simon Klaasma fortsätter att leverera för Aros Basket och blev poängbäst. Foto: Bjarnefeldt Photography

I den andra halvleken växlade hemmalaget upp ytterligare och Tonny Dabaugh visade vägen genom fem snabba poäng och en block innan han blev avlöst av Simon Klaasma som kom in och satte tre raka trepoängare och utökade Arosledningen till 32 poäng.

Trots den stora ledningen slog Aros inte av på takten utan talangen Joseph Johanssons tände publiken och laget genom en dunk som var lagets första i matchen, men inte den sista. Alexanders Ståhl bjöd hemmapubliken på ett flertal dunkar i det öppna golvet men störst jubel blev det när Alexander Videhult dunkade i en stenhård dunk med kontakt och fick ett bonuskast.
Aros Basket vann till slut hemmapremiären på ett storslaget sätt med hela 50 poäng – 111–61.

– Fantastiskt kul att få bjuda hemmapubliken på en sån här match i hemmapremiären! Vi hade en matchplan som spelarna utförde till perfektion. Vi ville också komma ut med en bra energi och intesitet från start och hålla det matchen igenom. Alla spelarna bidrog till att hålla nivån uppe vilket gjorde att vi kunde hålla en jämn prestation som lag under hela matchen. Fortsätter vi så här så finns det chans till en bra säsong, sa Aroscoachen Kristian Murholt efter matchen.

Han gladdes över flera saker:

– Det var kul att få visa upp nyförvärven som visade hög klass för hemmapubliken men man gläds lite extra när en ung kille från egna leden kommer in helt orädd i en hemmapremiär och sätter sitt första skott och sedan bjuder på bra försvar och en dunk.

Den unga killen han tänker på är såklart Joseph Johansson, som sa här om matchen och sin egen insats:

– Det var riktigt kul med atmosfären som var i hallen och att känna energin av en bra publik. Jag känner stort stöd och förtroende från Coach Murholt och lagkamraterna och det var kul att få komma in och göra poäng.

I och med segern ligger Aros Basket på andra plats i serien efter fyra spelade matcher.

Nästa uppgift – Blackeberg kommande söndag eftermiddag i Kristiansborgshallen.

Och en ny uppvisning?

”Man gläds lite extra när en ung kille (Joseph Johansson) från egna leden kommer in helt orädd i en hemmapremiär”, sa Aros-coachen Kristian Murholt efter den klara hemmasegern. Foto: Bjarnefeldt Photography

Poänggörare Aros Basket

► Simon Klaasma 28 poäng

► Alexander Ståhl 19 (även 8 returer och 4 steals)

► Tonny Dabaugh 14 (även 3 returer och 3 assist)

► Simon Wahlber 13 (även 4 returer och 3 assist)

► Oskar Ekh 11 (även 7 assist och 4 steals)

► Alexander Lundqvist 7 (även 10 returer och 4 assist)

► Alexander Videhult 6 (även 4 returer)

► Joseph Johansson 5

► Aleksa Simovic 3

► William Challans 3

► Fred Bergman-Paul 2

Powered by Labrador CMS