Annons

Västermalms Privatklinik har öppnat i Västerås

Under hösten har Västermalms privatklinik öppnat i Västerås. Mottagningen vänder sig till både privatpersoner och företag och erbjuder bland annat företagshälsovård, individanpassade hälsokontroller och tjänster och behandlingar inom estetisk medicin.

  • Publicerad 15:31, 19 nov 2021
  • Detta är en annons från Västermalms Privatklinik

Bakom kliniken ligger Nadia Esterblom och Fredrica Grahn som lärde känna varandra under hösten 2019 när de båda arbetade på Fagersta vårdcentral. Fredrica som diabetessköterska och Nadia som läkare.

Efter en kort period på vårdcentralen skildes deras vägar. Men redan under våren 2020, i samband med att coronapandemin slog till, möttes de igen – och nu bestämde de sig för att jobba tillsammans.

– Jag jobbade då med covidtester och reseintyg, och behövde en läkare som kunde skriva under intygen, berättar Fredrica Grahn. Medan Nadia behövde en sjuksköterskas hjälp för att utreda bla håravfall med labprover.

Nadia bedrev redan då sin klinik på Stora Gatan där de idag befinner sig, med inriktning främst på estetisk medicin som har kommit att bli hennes huvudsyssla. Där och då påbörjades ett samarbete som idag vuxit till att bli Västermalms Privatklinik. Kliniken ligger på ett av de övre våningsplanen i det gamla VLT-huset på Stora gatan med utsikt över stora delar av centrala Västerås och Mälaren.
 

Här behövs inget avtal

På kliniken gör man nu en storsatsning på att erbjuda företagshälsovård till företagen i Västerås och närområdet.

– Vi ger småföretagare goda möjligheter och förutsättningar att skapa en hållbar och hälsosam arbetsplats. Skillnaden är att hos oss krävs inte att du tecknar avtal utan att du tar kontakt när behov uppstår så får du snabb och flexibel hjälp, säger Nadia och Fredrica och fortsätter:

– De flesta andra mottagningar som erbjuder företagshälsovård kräver att
företagen har avtal. Det gör att företagen får betala oavsett hur mycket man använder sig av tjänsten. Men till oss kan alla företag ringa och boka tid när det passar dem. Det kan gälla allt från hälsokontroller, tjänstbarhetsintyg till drogkontroller och förstadagsintyg, förklarar de.

Patienten väljer själv behandling

Kliniken utför även medicinska kontroller och utfärdar tjänstbarhetsintyg som är godkända enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Detta genomförs antingen på kliniken eller genom besök hos företaget.

Vid Västermalms privatklinik gör patienten själv valet av vilka behandlingar, undersökningar eller prover som ska utföras.

– Det här är en stor kontrast mot hur primärvården fungerar, där kostnaden ofta styr. Här kan man, utifrån våra tjänster och kompetenser själv välja vad man vill bli undersökt för. Vi jobbar kliniskt och utgår alltid från individen.

En annan fördel är att vi i princip inte har några väntetider. Ett exempel på möjligheten att välja själv är när du under höst- och vinterhalvåret söker för trötthet då cirka 70 procent av Sveriges befolkning lider utav D-vitaminbrist.

– Detta är ett vanligt exempel då ett test för detta syfte betraktas som kostsamt inom primärvården– men hos oss väljer man själv om man vill att vi ska ta ett D-vitaminprov och därmed kunna åtgärda problemet, säger Nadia Esterblom.

De fångar upp det vården inte hinner med

I Sverige är privatvården fortfarande relativt ovanlig. Många har fortfarande bilden av att det är dyrt – och att det i vissa fall ses som att man tar en genväg i systemet. Den bilden vill Nadia och Fredrica tvätta bort.

– Jag brukar säga att det handlar om att man kliver ur kön och istället ger sin plats till någon annan – samtidigt som man betalar ur sin egen ficka för något som man redan har betalat via skattesedeln. Det är två argument som jag tycker är bra – för egentligen är det här väldigt rättvist, säger Fredrica Grahn.

– Vi belastar absolut inte vården. Vi fångar upp det som man annars inte hinner med och procentuellt finns det en större majoritet som vi fångar upp och förebygger så att de förhoppningsvis inte behöver söka vård i framtiden, säger Nadia.

Här erbjuds även estetiska behandlingar

På kliniken erbjuds även andra tjänster och behandlingar så som hudkonsultationer och borttagning av hudförändringar, behandlingar av akne och andra estetiska behandlingar så som icke kirurgiska ansiktslyft, kroppskonturetingar men även utredningar och
behandlingar för håravfall.

– Vi utför alla icke-kirurgiska ingrepp. Vi avsäger oss alla onaturliga resultat och jobbar säkert utifrån patientens förutsättningar. Allt handlar om att man ska må bra, därför läggs också stor fokus på hälsa och självkänsla, säger Nadia som är utbildare för bland annat REBS, rådet för estetiska behandlingar i Sverige och Medicera, Sveriges officiella distributör för Stylage, Vivacy.

• Inga väntetider

• Privat-och företagshälsovård

• Estetisk medicin och hudkonsultationer/behandlingar och hudvård

Nyhet: Screena för prostatacancer med Stockholm 3

• Ett blodprov som identifierar dubbelt så många män med aggressiv prostatacancer.

• Det välkända PSA-provet som idag används inom den traditionella vården kan inte skilja mellan en aggressiv och ofarlig cancerform, detta kan leda till oro och falsklarm samt ingrepp i onödan som kan ge biverkningar för patienten.

• Svar med tydliga rekommendationer och remiss till urolog vid behov.

Västermalms Privatklinik har ett stort utbud på hälsokontroller, tjänstbarhetsintyg, körkortsintyg, hudkonsultationer och behandlingar av håravfall och andra estetiska behandlingar.

För mer information, besök:

www.vastermalmsprivatklinik.com

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Krönika: Säkerhet och synlighet på LinkedIn

LinkedIn är med sina 774 miljoner medlemmar det största nätverket som inriktar sig på användarnas professionella och yrkesmässiga digitala närvaro. Företagets vision är att skapa ekonomiska...tisdag 30/11 15:07

Krönika: Money talks i en allt mer komplex vardag

Hej företagare! Hinner du stanna upp och läsa en reflektion om din och de flesta entreprenörers vardag? Tiden rusar och världen snurrar på, eller hur? Och det är inte helt lätt att se en förändring...tisdag 30/11 15:04

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING