Annons

Köksmästaren Annika Blommé-Georgsson med en av rätterna på Lobbybaren@Plazas nya a la carte-meny – torskrygg.

Lobbybaren@Plaza – här serveras klassiska rätter med modern touch

Klassiska rätter – i modern och egen tappning. Nya Lobbybaren@Plaza vill skapa magi med det traditionella. – Gästerna ska känna igen rätterna i menyn, säger köksmästaren Annika Blommé-Georgsson och Emil Larsson, Food & beverage manager.

  • Publicerad 10:04, 1 feb 2019
  • Detta är en annons från Plaza

Sedan årsskiftet är det nytt koncept och nya smaker på a la-cartemenyn som gäller i restaurangen på Hotel Plaza i Västerås city.

Den tidigare inriktningen mexican har fått lämna skrapan för att istället ge plats åt mer hemvävda, klassiska husmansrätter.

– Det ska vara enkelt och kännas välkomnande. Gästerna ska lätt förstå vad som står på menyn och inspireras av smakkombinationerna, säger Annika Blommé-Georgsson och Emil Larsson.

Även atmosfären och dukningen har bytts från det färgglada mexican-temat till en mer art déco- och New York-inspirerad känsla med inslag av svart, guld och beige.  

Arbetet med att hitta en ny a la carte-meny påbörjades redan i november. 

Och ”lösningen” fanns egentligen mitt framför näsan på dem.

– Vi kom ganska snabbt fram till att bygga vidare på vårt lunchkoncept med rötter i den svenska husmanskosten som varit väldigt lyckat en längre tid. 

Så blev det – och allt landade till slut i klassisk husman med tillspetsad kvalitet och lekfull kreativitet.

– Det känns som en både avslappnad och välkomnande meny där vi möter allas önskemål. Vi har bland annat en vegansk trerätters som vi är stolta över och flera vegetariska rätter, säger köksmästaren Annika Blommé-Georgsson.

Hon värdesätter även presentationen av rätterna högt.

– Det är viktigt hur det ser ut på tallriken när gästerna får in den, man äter mycket ögat. Sedan ska det givetvis gärna vara kvalitet på själva maten också, säger Annika med ett leende.

Nu har Lobbybaren@Plaza serverat från den nya a la carte-menyn i drygt två veckor.  

– Vi tycker att vi har landat i någonting väldigt bra och hittat en bra balans. Hittills har responsen varit sanslöst bra – vi är lyriska. Det är verkligen kul att jobba med det nya och det känns som att alla vi som jobbar här i huset har en närmare relation till här menyn än den tidigare, säger Annika och Emil. 

Lobbybaren@Plaza har öppet från 17.00 varje dag för den middagssugne (förutom stängd söndag).

– Mixen mellan lokalbefolkningen och hotellgästerna leder till en härlig internationell känsla, menar de. 

Atmosfären och dukningen har fått en annan stil sedan det färgglada mexican-temat plockades bort. Nu är det art déco- och NY-inspirerad känsla med svart och guld-inslag.

Men det är inte bara kvällstid som Lobbybaren vibrerar av liv och rörelse – det är full fart i köket på Hotel Plaza nästan dygnet runt. 

– Vi har köket öppet 16 timmar per dygn – så ja, vi lagar mycket mat här, säger Emil och Annika med ett skratt. 

Allt för att kunna leverera såväl frukost, brunch (helger), lunch som middag.

Och sist men inte minst den populära after worken. Den har nu gjort sin debut för året i Lobbybaren – även den med en till viss del ny kostym.

– Buffén är borta. Istället bjuder vi på lite snacks till borden. Är man sugen på något mer går det bra att beställa från en enklare snacksmeny, berättar Emil Larsson.

Nytt är också att AW:n är förlängd med en timme.

– I halvtid klockan 18.00 flyttar vi upp dj och bartendrarna och fortsätter festen på SkyBar på våning 24 för att ge plats åt restauranggästerna i Lobbybaren. 

Öppettider och serveringar på Lobbybaren@Plaza

Frukost

Måndag–fredag: 6.30–9.30

Lördag och söndag: 7.00–10.30

För dig som inte är hotellgäst kostar frukosten 150 kronor.

Lunch

Måndag–fredag 11.30–13.30

Brunchen

Lördagar 12.00–16.00

Söndagar 12.00–15.00

A la carte

Måndag–Torsdag 17.00–23.00

Fredag–Lördag 17.00–00.00

Köket stänger 22.30

After work

Fredagar 16–20

Kl 18.00 flyttar festen upp till SkyBar

Klassiska rätter på nya a la carte-menyn. Här ses två av dessa, Skagentoast och torskrygg.

Emil Larsson, Food & beverage manager tillsammans med köksmästaren Annika Blommé-Georgsson i hjärtat av Lobbybaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

#VÅRTVACKRAVÄSTERÅS

Läsarnas bilder på #vårtvackravästerås

Se så vackert Västerås är! Här är bilder som Västerås Tidnings läsare har tagit på #vårtvackravästerås.måndag 26/3 11:50

"Vi vill visa det vackra i vårt Västerås"

Startar kampanjen #vårtvackravästerås Är Västerås Sveriges fulaste stad? – Nä, glöm det! Vi är stolta över vår stad och tycker Västerås är vackert. Det säger Västerås Tidnings chefredaktör Jonas Edberg med anledning av den omtalade...måndag 26/3 11:10

SMAKFULLT

Från budget till några riktiga dyrgripar

Västerås vinexpert Patric Anderson bjuder på nya tips Förra spalten handlade ju om viner för under 90 kronor. Denna vecka går vi åt andra hållet.fredag 15/2 14:20

Visst går det att hitta gott vin under 90 kr

Västerås vinexpert Patric Anderson är här med en ny spalt Vi drar igång vinspalten igen och jag börjar med viner som kostar mindre än 90 kronor.fredag 1/2 15:14

Här är vinkännarnas tips till julmyset

Patric Anderson samlade expertisen Så här i juletider tycker jag att det kan vara på sin plats att ge några förslag på riktigt trevliga julklappar.fredag 21/12 14:07

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

TRÄNING

Träna styrka blandat med balett

Styrkemoment kombinerat med balettsteg. Det är grunden för Dansverkstans tuffa träningspass Barrework. En träningsform som passar alla åldrar. – Det finns inga hopp eller farliga rörelser. Det enda...söndag 20/1 19:48

Krönika: ”Som PT är jag din stödstrumpa i vardagen”

”Var glad!” Skärpan i orden från mormor fick mig att rycka till där jag satt ihopkurad i kökssoffan med en butter uppsyn som fått Grinchen att se timid ut.söndag 20/1 11:17

En stark nykomling i Västerås

”Jag hoppas att vi kan locka de som aldrig har provat tidigare” Nybildade Västerås Kraftsportklubb startades i mitten av november. Efter bara två månader har klubben redan passerat tjugotalet i medlemsregistret. Västerås Tidning besökte den nystartade klubben och...söndag 20/1 8:19

FEST & HÖGTID

Inhyrd husmor ger värdarna mer tid för gästerna

Att ha en större fest och samla sina vänner är ett väldigt roligt sätt att umgås. Men det krävs en hel del arbete, både före och under festen. Som värd eller värdinna blir det ofta så att man inte...torsdag 8/3 11:55

Proffset Anne-Lie hjälper dig planera inför drömfesten ​

Bröllop, födelsedagsfest, dop. Alla fester kräver sin planering. Anne-Lie Hallkvist är namnet bakom företaget Märkbara Bröllop och Tillfällen, och hon är proffs på planering av fest.onsdag 7/3 9:45

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Nu har 2018 års Melodifestival dragit igång! Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin...lördag 3/2 20:16

E-TIDNING