Annons

Johan Åkerlund, tidigare vd för Solid Park.

IT-jätte med ambition att behålla den lokala förankringen

Västerås har fått en ny ivrig storaktör inom IT-drift. Detta efter att Solid Park gått samman med entreprenörsföretagen Candidator och DGC. Tillsammans går de nu under namnet Iver. – Namnet symboliserar en känsla hos oss om att vilja vara snabba och ivriga, säger Johan Åkerlund, tidigare vd för Solid Park.

  • Publicerad 16:45, 31 maj 2019
  • Detta är en annons från Iver

Om Iver

Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden. Företagets ursprung finns i den framgångsrika fusionen mellan Candidator och DGC. Tillsammans har de, med EQT som ägare, vuxit sig starkare och förvärvat företagen Solid Park, Exeo och Ismotec. Iver omsätter drygt 1,5 miljarder SEK och har cirka 900 medarbetare.

Iver har som ambition att växa kraftigt på den nordiska marknaden. Redan från start omsätter företaget drygt 1,5 miljarder svenska kronor och har cirka 900 medarbetare i Sverige och Norge. I Västerås finns 85 medarbetare på det tidigare Solid Park-kontoret.

Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till företag och organisationer samt till offentlig sektor.

Konsolideringen av marknaden för IT-tjänster i Norden har accelererat i takt med att tempot i den digitala transformationen skruvats upp. Oavsett verksamhetens storlek är kundernas krav på tillgänglighet, säkerhet och innovation högre än någonsin. I större utsträckning än tidigare söker kunderna en driven partner som genom förståelse för kundens affär kan leverera rätt typ av lösning, med trygghet i den lokala relationen och tillgänglighet till den senaste tekniken, såväl idag som i framtiden.

– Iver är sprunget ur tre mycket starka entreprenörskulturer där kunden alltid har varit nummer ett. I över 20 år har vi utmanat IT-jättarna med effektiva leveranser, hög servicenivå och ett personligt engagemang. Detta tar vi med oss in i Iver. Det blir alltid bäst när man känner varandra. Därför kommer vi – även nu när vi nu blir större – organisera oss på ett sätt som ger den bästa kundupplevelsen. Bara genom nära relationer kan vi få förståelse för kundens verksamhet och genom våra lösningar hjälpa kunden att nå sin fulla potential, säger Åsa Arvidsson, vd på Iver.

En del i den nya satsningen är att växa – och ändå behålla den lokala förankringen.

– Planen är att vi ska behålla den lokala känslan som vi har med oss från Solid Park. Vi ska inte bli en centraliserad organisation. Våra kunder i Västerås ska veta att vi sitter här och när de ringer servicedesken finns också de på här på hemmaplan, säger Johan Åkerlund.

De företag som idag är Iver har alla vuxit genom att skapa kundvärde. Med ödmjukheten kvar från att ha varit mindre, till den styrka som det innebär att vara stor, skiljer sig Iver från branschens övriga aktörer.

En väsentligt större storlek och kompetens innebär bland annat att Iver kan komplettera sitt erbjudande med nya affärsområden för högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling. Allt sammantaget kommer Iver bli en mer komplett IT-partner för kunder som värdesätter tillgänglighet, säkerhet och innovation.

– Iver vill mer. Vi ska vinna positionen som den bästa nordiska leverantören av IT-drifttjänster. Vi ska växa tillsammans med våra kunder och för att göra det måste vi fortsätta springa fortare än våra konkurrenter. Som kund hos Iver kan man därför förvänta sig såväl IT-driftslösningar i absolut teknisk framkant, som vårt personliga engagemang och en större förståelse för kundens verksamhet och behov. Oavsett om det handlar om att leverera enkla tjänster eller komplexa lösningar med höga krav på säkerhet, tillgänglighet och närhet till sin leverantör, säger Magdalena Persson, styrelseordförande i Iver.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING