Annons

Foto: Avig Kazanjian

Här finns plats för allt!

Ont om förvaring för sommarmöbler eller vinterutrustning? Inte plats för din hobby hemma i lägenheten? Behöver du extrautrymme för företaget eller verksamheten? Då har YourSpace lösningen. Vid Långängskrogen i Västerås erbjuder företaget uthyrning av både mindre och större utrymmen med såväl rigorös säkerhet som trevlig hemmakänsla. – Här är det inga nätväggar och kalla golv, utan gipsväggar, trägolv och uppvärmda lokaler. Hos oss kan du sätta upp hyllor och inreda som du vill och allt är i tryggt förvar när du inte är här, säger Philip Lundgren hos YourSpace.

  • Publicerad 21:56, 15 okt 2020
  • Detta är en annons från YourSpace

Historien om YourSpace går tillbaka till 2010 då vännerna Mattias och Axis reflekterade över bekantas klagomål över brist på bra förvaringsutrymmen att hyra. 

– Alla vi pratade med upplevde att det var svårt att hitta prisvärda och säkra förråd och garage. Garagelokaler att ha tillgång till att ”mecka” i var näst intill omöjligt att hitta, säger Axis.

Utifrån detta skapade killarna ett modernt koncept för uthyrning av små och stora förvarings- och garageytor. För att hålla nere hyrorna är anläggningarna i stort sett obemannade. Och för att erbjuda full säkerhet satsade man på ett avancerat grindsystem, elektrifierat och larmat elstängsel samt videoövervakning.

Våren 2019 kom konceptet YourSpace till Västerås och Långängskrogen. I markplan finns stora utrymmen, anpassade för hobbylokaler eller garage, från 20 kvadratmeter till 50 kvadratmeter. En bred trappa upp – eller med varuhiss – finns de mindre förrådsanpassade utrymmena, om 3–14 kvadratmeter.

Hyresnivåerna är konkurrenskraftiga och alla hyreskontrakten har en uppsägningstid på tre månader.

– En stor fördel för till exempel mindre företag, som behöver en bra och tillgänglig lokal för sin verksamhet och sina maskiner, men har svårt att binda upp sig på längre kontrakt.

Foto: Avig Kazanjian

Hyresgäster som trivs och känner sig trygga

Efterfrågan på utrymmena har varit stor och just nu byggs det för fullt i Västerås. I november öppnar man 45 nya garage, intill de tidigare 40.

I lokalerna i markplan finns allt från bilmekare och motorcykelfantaster till hobbyverksamhet och repande band. Många av hyresgästerna är företagare, som hantverkare och inredare.

– Varje garage har sin egen värme och ventilation och är utrustade med både en- och trefasuttag vilket gör det möjligt att hålla på med många olika maskiner och hobbyprojekt, säger Philip. Tillgången till det gemensamma fikarummet och toaletten gör det möjligt att vara på plats utan större avbrott. Dessutom kan det vara trevligt med en liten pratstund med likasinnade garagegrannar.

Just säkerheten och tillgängligheten är det som uppskattas mest av YourSpaces hyresgäster. Här kan man komma och gå som man vill, under dygnets alla timmar. Grindarna in på området låses upp via mobiltelefonen och området är kameraövervakat.

– Vi har full koll på vilka som har tillgång till området, vilket har gjort att hyresgäster som på andra ställen haft problem med inbrott och stöld, känner sig trygga här. Till exempel de som har en stöldbegärlig motorcykel eller hantverksföretag som behöver förvara verktyg och maskiner, berättar Philip.

Philip Lundgren på YourSpace i Västerås. Foto: Avig Kazanjian

Anpassningsbara förrådsutrymmen
En våning upp i byggnaden finns 120 förråd, som även de är populära bland både privatpersoner och företagare.
– I nybyggda bostäder är förvaring oftast inte högprioriterat, hos oss kan man för en överkomlig slant hyra ett förråd för till exempel sina säsongslådor. Vi har också inredare, som förvarar möbler och accessoarer för försäljning och styling i våra utrymmen.
Något som uppskattas av hyresgästerna är den hemtrevliga känslan i lokalerna. Det är riktiga dörrar, väggar och golv i alla förråd, och ljust och varmt.
– Man kan anpassa sina utrymmen precis som man vill, och allt är skyddat från skadedjur, fukt och frost. Här kan man till exempel ha färgburkar, dynor till sommarmöblerna eller vinterutrustningen.
– Visst märker vi att våra hyresgäster trivs här, säger Philip. Statistik över tid visar att de flesta hyr länge.

Läs mer om YourSpace på www.yourspace.se.

YourSpace, Långängskrogen 10–11, kontakt@yourspace.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Nu förlängs omställningsstödet

Företag som tappat i omsättning kan nu söka stöd för månaderna maj samt juni och juli.tisdag 20/10 21:07

Omfattande stöd till turismnäringen i Västmanland

Almi Mälardalen och Region Västmanland har beviljats stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från Region Västmanland och Region Örebro län för två systerprojekt som genomförs under...fredag 16/10 19:50

Wåffelbaren flyttar till Björnögården

Storsatsning tillsammans med Aktivt uteliv Bygdens bageri och Wåffelbaren lämnar Kungsbyn. Ny adress: Björnögården. Där blir det en gemensam satsning ihop med Aktivt uteliv. – Nu kommer vi att vara två starka aktörer under samma tak som...torsdag 15/10 13:26

Banken har öppnat i nya lokaler: "Fyller våra behov"

En era är slut. Handelsbankens citykontor som har funnits i samma lokaler på Vasagatan sen 1968 har nu flyttat. I veckan öppnade de det nya kontoret i Gallerian. – Nu fick vi möjlighet att tänka nytt...tisdag 13/10 18:19

SMAKFULLT

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50

Öppnade bageri mitt under pandemin – blev en succé

Utanför Bageri April ringlar kön lång Efter att ha blivit årets bagare och jobbat på restauranger och bagerier i Stockholm och Västerås valde Kim Lund att tillsammans med sin sambo starta ett eget bageri. Öppningen skedde mitt under...lördag 3/10 7:51

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Les Chambres är det senaste tillskottet i industrikvarteren: ”Har saknats en fransk krog i Västerås” Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det...fredag 2/10 21:02

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING