Annons

Aros Stödgrupp har hjärtat hos både kunder och anställda

Att arbeta inom boendestöd handlar i första hand om att coacha och motivera. Kunderna är människor som på grund av olika utmaningar i livet behöver hjälp för att klara sin vardag. Hos Aros Stödgrupp fokuserar man fullt ut på boendestödsverksamheten och brinner för att göra det riktigt, riktigt bra. Både för kunderna och för de anställda. – Det vi satsar på vår personal kommer även våra kunder till gagn, eftersom de får ännu bättre stöd, säger Maria Thunberg, VD på Aros Stödgrupp.

  • Publicerad 11:23, 21 jul 2021
  • Detta är en annons från Aros Stödgrupp AB

Maria Thunberg är utbildad behandlingsassistent med inriktning mot psykiatri och socialt behandlingsarbete och har erfarenhet av att arbeta inom psykiatri med missbrukspatienter och NPF-diagnoser. Efter många år som konsult inom boendestöd såg hon var svagheterna fanns och vad som krävdes för att skapa en bra verksamhet. 2015 startade hon Aros Stödgrupp, med målet att göra det riktigt, riktigt bra – för kunderna, men även för de anställda.

Att verka utan att synas
Boendestöd är en kostnadsfri insats från Västerås stad, där personen får stöd i sin vardag. Insatsen ges till människor som har psykisk funktionsnedsättning, utvecklingsstörning eller missbruk och behöver hjälp att klara vardagen.
– Vårt jobb handlar främst om motivation och coachning i praktiska vardagssysslor. Vi har en samordnare för varje individ, och vår uppgift är att hjälpa dem till exempel att veckoplanera och sköta om hemmet och att ge dem läxor att utföra, säger Maria.
Insatserna följs upp och utvärderas. Målet är att kunderna så småningom ska klara av att bo självständigt utan stöd.
– Vi ska verka ”bakom ryggen” på kunderna, utan att synas. Det är viktigt att värna om kundernas integritet och därför marknadsför vi oss genom att inte synas. Vi arbetar inte i arbetskläder med loggor, vi åker inte i företagsbilar med synliga loggor och vi strävar efter hög personalkontinuitet.
Maria är även utbildad licensierad personlig tränare och hjälper gärna kunderna med fysisk aktivitet.
– Vi tror på att ökad fysisk aktivitet medför positiva resultat vad gäller det psykiska välmåendet. De flesta människor gillar att röra på sig. Vi uppmuntrar också våra anställda att träna och de har möjlighet att göra det på arbetstid. Allt för att de ska må bra och hålla långsiktigt.

Vi fokuserar enbart på boendestöd, och gör det riktigt bra istället

Attraktiv arbetsplats
För Maria är arbetslaget det viktiga. Aros Stödgrupp erbjuder en attraktiv arbetsplats i ett modernt företag som vågar tänka nytt och satsar på hälsovård och friskvård. Med schyssta arbetskläder och bra arbetstider.
– Vi har ett fantastiskt jobb, men det kan också vara utmanande. Hos Aros Stödgrupp vet vi hur viktigt det är att få möjlighet till återhämtning, säger Maria.
Vinsten i företaget återinvesteras i personalen, för hälsa och vidareutbildning.
– Det vi satsar på vår personal kommer även våra kunder till gagn, eftersom de får ännu bättre stöd, förklarar Maria.

Störst i Västerås
Mycket har hänt inom Aros Stödgrupp den senaste tiden.Företaget är idag störst i Västerås på boendestöd, sedan Attendo och Funkisgruppen har lagt ner sin boendestödverksamhet.
– Plötsligt stod en massa bra personal inför risken att bli utan jobb. Jag träffade var och en och med glädje kunde arbetslaget växa, berättar Maria, som nu basar över 30 anställda mot tidigare 11.
Även mycket av kundunderlaget har sökt sig till Aros Stödgrupp och företaget söker nu förstärkning till arbetslaget. Just nu finns tjänster för behandlingsassistenter, socialpedagoger och undersköterskor med psykiatrisk inriktning.
– Att rikta in sig enbart på boendestöd är unikt, många liknande vårdföretag har andra verksamheter under samma tak, som till exempel hemtjänst eller personlig assistans. Inom Aros Stödgrupp kan vi fokusera på just boendestöd, och göra det riktigt bra istället, säger Maria.
På frågan vad som är bäst med jobbet svarar Maria utan att tveka:
– Att träffa så många olika människor, där ingen är den andra lik. Man lär sig nytt hela tiden och våra kunder är så tacksamma för den hjälp de får.

Boendestöd

Vad är boendestöd?
Boendestöd är en kostnadsfri insats som innebär att en person kommer hem till den boende och stöttar i praktiska vardagssysslor. Syftet är att hen ska bli bättre på att hantera vardagliga situationer och klara sig själv hemma.
Vem kan få boendestöd?
Den som har en psykisk funktionsnedsättning, en utvecklingsstörning eller ett missbruk kan få boendestöd om den behöver hjälp för att klara vardagen.
Val av leverantör
Den som blir beviljad boendestöd får välja mellan de olika leverantörer av boendestöd som finns i Västerås, enligt Lagen om Valfrihetssystem (LOV).

Vill du jobba hos oss? Ring Maria på 021-475 58 00 eller läs mer här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

ABB köper europeiskt robotföretag

Robotföretaget ASTI köps upp av ABB, meddelade företaget i ett pressmeddelande i veckan.fredag 23/7 9:47

Efter 22 månaders uppgång – nu sjunker arbetslösheten i Västmanland

Sedan juni 2019 har arbetslösheten i Västmanlands län ökat, men i maj vände utvecklingen då andelen arbetslösa sjönk jämfört med året innan. Under maj månad rapporterade Västmanland en total...tisdag 15/6 21:03

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

Alert 100-åring förbereder sig för återkomst till kontoret

Mitt under coronaåret 2020 fyllde Mimer 100 år. Och efter ett jubileumsår fyllt av prestigefyllda utmärkelser gör sig bostadsföretaget nu redo för att ta sig an tiden efter covid. – Vi jobbar på en...tisdag 25/5 19:50

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING