Oskar Ekh såg med sina 16 poäng i den första perioden till att Aros Basket fick en smakstart i mötet med Sundsvall. Foto: BJARNEFELDT PHOTOGRAPHY/Arkivbild

Andra raka för Aros Basket – med nya stjärnvärvningen

Aros Basket tog andra raka segern i upptakten av årets norra basketetta. Med god hjälp av ett meriterat nyförvärv som nu debuterade. – Skönt att skotten fortfarande sitter efter ett halvår utanför planen, konstaterade Simon Klaasma som anslutit från Köping Stars.

Det blev en vinstgivande resa norrut för Aros Basket. Västeråsklubben kunde vända åter med en ny fullpoängare efter klara 95–65.

Med i laget fanns Simon Klaasma som nyligen har skrivit på för Aros Basket efter att ha spelat i svenska basketligan med Köping Stars de senaste fyra säsongerna.

– Väldigt skönt att inleda med en vinst på bortaplan och även känna att skotten fortfarande sitter efter ett halvår utanför planen.

Aros tog snabbt ledningen i matchen efter en dunk av Alexander Ståhl. Sedan vaknade Oskar Ekh till och gjorde 16 poäng i den första perioden som slutade 25-14 till Aros. I andra perioden satte hemmalaget Sundsvall upp ett zonförsvar som nyförvärvet Simon Klaasma utnyttjade och presenterade sig med två snabba trepoängare. Ytterligare ett ryck gav halvtidsledning 55-27.

Den fjärde perioden inledde Simon Klaasma med att sätta ytterligare en trepoängare och Aros hade som mest en ledning med 36 poäng.

Coachen Kristian Murholt var av förklarliga skäl nöjd med insatsen:

– Vi pratade inför matchen om att komma ut med bra energi och intensitet från start och även kontrollera returtagningen. Vi lyckades med det och kunde plocka med oss en vinst hem efter en lång resa.

Nu laddar laget om för ännu en långresa, denna gång till Östersund.