Öppnar 25 januari. Nya Icanders på Ica Maxi Hälla är snart redo att ta emot de första gästerna.

Nu är Ica Maxi Hällas nya restaurangsatsning här

Icanders slår upp portarna 25 januari. ”En blandning av klassisk lanthandel och modern restaurang”, säger platschefen Emil Larsson.

Publicerad

En klassisk lanthandel i modernt snitt.

Platschefen Emil Larsson hälsar välkommen till nya Icanders på Ica Maxi Hälla. ”Det känns väldigt spännande”, säger han inför onsdagens öppning.

Med traditionella rätter i modern tappning.

När Ica Maxi Hälla nästa onsdag slår upp portarna till sin nya restaurangsatsning Icanders står dörren till det svenska matarvet på vid gavel.

– Det är vår långa mathistoria som är inspirationen, säger Icanders platschef Emil Larsson.

Icanders är Icas nya restaurang- och matkoncept som knyter an till företagets över 100-åriga historia.

Fokus ligger på det svenska matarvet där vår långa historia står för inspirationen

Emil Larsson

Namnet kommer från Icas klassiska reklamprofil från 70- och 80-talen.Maten har sitt ursprung i den svenska husmanskosten men i modern tappning.

Den första Icanders öppnade i Stockholm 2020 och Ica Maxi Hälla blir nu den endast femte enheten i landet.

Det omfattande renoveringsarbetet har pågått sedan i juni förra året då det tidigare kaféet slog igen för gott.

Hur känns det att äntligen få öppna nu den 25 januari?

– Det känns så otroligt kul att få vara med och starta upp det här. Det är jättespännande. Planerna på att ersätta kaféet med något helt nytt har funnits några år, men det kom bland annat en pandemi i vägen, säger Emil Larsson.

Vad är Icanders?

– Det är en kombination av klassisk lanthandel och modern restaurang. Fokus ligger på det svenska matarvet där vår långa historia står för inspirationen. Vi kommer att servera klassisk svensk husman, men med en modern tvist.

Interiören är en stor del av hela konceptet, säger han. Den lånar klassiska element från dåtidens handelsbod.

– Det ska ge en känsla av den gamla handelsboden med dess antikviteter, klassiska stolar och torkade kryddor som hänger i taket.

Icanders är både en restaurang och en kafferia i ett.

– Och mitt i alltihopa har vi även en korvmoj.

Den totala restaurangytan är betydligt större än föregångaren och gör det rymligare med plats för flera gäster.

– Vi kommer att ha 120 sittplatser.

Sommartid kommer det även att finnas platser ute för att ta en kopp kaffe eller en glass.

Under premiärdagen kommande onsdag kommer det givetvis att firas på olika sätt.

– Jag vill inte säga exakt vad och hur, men vi kommer att ha bra erbjudanden för de första gästerna, säger Emil Larsson.

Icanders kommer att hålla öppet klockan 7–20 vardagar och 9–18 på helger.

Svensk husman. Köttfärslimpa på menyn, bland mycket annat.
Personalen ser fram emot öppningen. William Ahlqvist och Annelie Brandhill.
Personalen ser fram emot öppningen. Här Emjay Petallar och Eyfer Karavan.
Powered by Labrador CMS