Bengan Janson (till vänster) är dragplåstret på Medåkersstämman som arrangeras för första gången på lördag. Foto: Pressbild

Ny spelmansstämma ska sätta Medåker på kartan

Medåker är ett vackert litet samhälle utanför Arboga. På lördag är det premiär för en ny spelmansstämma som ska sätta bygden på kartan. "Kul för västeråsarna att upptäcka landet".

  • Publicerad 16:26, 13 jul 2017

Evenemanget har fått namnet "Medåkersstämman" och arrangeras för första gången nu på lördag av Studieförbundet vuxenskolan.

Platsen är Abramsgården, Medåkers hembygdsgård, och på scen står bland andra Bengan och Eva Janson, Trion och Joel Bremer.

– Vi vill sätta Medåker på kartan med ett återkommande event. Västmanland ligger lite efter Dalarna när det gäller spelmansstämmor, men vi har traditioner som inte riktigt har blivit upplockade, säger Pelle Saether från Studieförbundet vuxenskolan.

Vilka hoppas ni ska komma?

– Vi vill att alla ska komma! Det är lätt att det bara blir spelmännen och deras familjer som kommer. Men det vore kul om fler ville uppleva detta, därför har vi fritt inträde.

– Det kan vara kul för västeråsarna att upptäcka landet, säger Pelle Saether och skrattar.

Medåkersstämman startar 14.00 på lördag. Men redan på förmiddagen arrangeras en låtkurs med Ulf Svansbo som lär ut låtar från Medåker.

Det är fri entre till stämman och kaffeserveringen och korvförsäljning sköts av hembygdsföreningen som gärna tar emot en frivillig “kollekt”. 

Spelmansstämman arrangeras med stöd Medåkers hembygdsförening, 
Arboga kommun, Västmanlands spelmansförbund och Västmanlandsmusiken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.