Flera viltolyckor under natten och morgonen

Under natten och morgonen har flera viltolyckor rapporterats. Vid midnatt kolliderade en bilförare med en älg i Sala. Detta följdes av fyra olyckor med rådjur på andra platser i länet.

  • Publicerad 07:06, 19 maj 2017

En trafikolycka inträffade strax efter midnatt på Västeråsleden i Sala. En Älg klev upp på vägen framför den 43-åriga förarens bil och kollisionen var ett faktum.

Efter olyckan försvann älgen in i skogen igen. Föraren av bilen klarade sig undan skador. Bilen fick en mindre mängd skador. En jägare kallades ut för att titta till älgen och den tycktes ha klarat sig bra.

Senare under morgontimmarna rapporterades flera ytterligare vilolyckor.

✔ Klockan 03.57 på LV518 mellan Herrskogen och Munktorp: personbil krockade med rådjur. Inga personskador. Rådjuret avled på platsen.

✔ Klockan 04.12 på RV69 vid Ingolsbenning: Personbil krockade med rådjur. Inga personskador, rådjuret avvek och jägare kontaktades.

✔ Klockan 04.32, RV56 söder om Grällsta: Rådjur påkört av okänt fordon. Rådjuret avled på platsen.

✔ Klockan 05.40, LV537 strax söder om Kalvudden: Personbil krockade med rådjur. Inga personskador, rådjuret skadat och jägare kontaktades.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.