Dramatik när lag-SM för Islandshästar avgjordes

Under helgen har lag-SM för islandshästar avgjorts i på gården Forsen utanför Riddarhyttan. Och det var ett storslaget drama när den sista grenen skulle avgöras – då var det nämligen dags för lagshowen.

  • Publicerad 21:38, 30 jul 2017

Lag Best by Vinir var ett av de 14 lagen som deltog i lag-SM. De hade åkt upp till de västmanländska skogarna från Kungsbacka för att tävla.

Resultatmässigt bjöd helgen på blandade resultat med både toppar och dalar för västkusttjejerna, men i det stora hela är de nöjda med sin insats.

– Helgen har varit jättebra. Vi har haft sex grensegrar, men tyvärr hamnade vi i botten i några grenar, säger Klara Davidsson som fyllde 16 år just idag under SM:s sista dag.

I den sista grenen, lagshowen, bjöd Best by Vinir på ett hjärtskärande kärleksdrama, där Klara spelade huvudrollen.

– Vi har ett bröllop, fast det är ingen som vill gifta sig med mig. Men till slut får jag min kära man, berättar Klara innan laget skulle ge sig ut på tävlingsbanan inför publiken och juryn.

Växande sport

Tävlingsledare för SM-tävlingen var Frida Lindström.

– Helgen har varit jättetrevlig. Det har varit mycket arbete, men vi har roligt. Allt har flutit på extremt bra, säger hon.

Frida har varit med och arrangerat SM tidigare. Det var 2007. Nu upplever hon att sporten blivit större.

– Lag-SM känns betydligt större nu än då. Sporten växer. Dessutom har nivån på tävlingarna har gått upp rejält de senaste åren, berättar Frida.

Totalt deltog 87 ryttare i 14 lag. Lagen tävlade i tolv grenar.

Fakta: Lag-SM för islandshästar

Lag-SM för islandshästar är en fartfylld tävling där ungdomar från hela Sverige gör upp i tolv spännande grenar. Tävlingen är för ungdomar mellan 9-21 år. Lagen består av fyra eller sex ekipage, samt en till två reserver. Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet under våren och det är de fjorton bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING