Västeråsjobb.se ska sätta västeråsarna i arbete

Den 1 december ser en ny jobbsökarportal dagens ljus. Västerås Tidnings hyperlokala västeråsjobb.se ska vara till för både arbetsgivare och arbetssökande. – Den blir unik i sitt slag, säger Västerås Tidnings Mathias Såhlin och Jessicka Staflin.

  • Publicerad 08:00, 1 dec 2017

Den naturliga plattformen för att söka både personal och jobb.

Planeringsarbetet har varit intensivt och pågått en tid. Projektledaren Mathias Såhlin, säljare på Västerås Tidning, har ihop med kollegor vid flera tillfällen samlat den grupp som bildats för att dra upp riktlinjer för vad västeråsjobb.se ska vara efter en idé från tidningens affärsutvecklare Daniel Bjernedal.

– Vi har jobbat tillsammans i en fokusgrupp, där bland andra Västerås stad har funnits med och varit delaktiga i utformningen och fått tycka till hur västeråsjobb.se på bästa sätt ska bli så bra och innehållsrik som möjligt, säger Mathias Såhlin.

Vad är då västeråsjobb.se?

– Det är en jobbsökarportal för både arbetsgivare och arbetssökande. Den ska bli den naturliga plattformen för att söka både personal och jobb, säger Såhlin.

– Den blir den enda superlokala för Västmanland i sitt slag, med huvudfokus på Västerås, säger säljkollegan Jessicka Staflin.

Alla jobb på sajten måste ha en anknytning till länet.

– Västeråsjobb.se kommer även att handla om att hitta och träffa folk som kanske inte riktigt vet att de behöver ett nytt jobb, utan trigga dem till att söka nya jobb, säger Mathias Såhlin.

Rätt kompetens på rätt plats, med andra ord.

Vad kommer den nya jobbsajten att innehålla?

– Massor med jobb – såklart! Även en stor mängd information och tips på hur man exempelvis kan få upp sin lön, om har man rätt lön, hur man skriver sitt cv och så vidare. Men sidan kommer att vara under ständig utveckling och det kommer att dyka upp nya saker under resans gång, säger Mathias Såhlin och Jessicka Staflin.

Flera av länets största arbetsgivare – bland andra Mälarenergi – har redan tackat ja till att vara med från start. Liksom bemanningsföretag som Industriqompetens.

– Det är förstås väldigt glädjande, säger Mathias Såhlin.

Bredden på medverkande aktörer på västeråsjobb.se kommer därmed att bli stor.

Den 1 december var det alltså dags för lansering, hur känns det nu?

– Det ska bli jättekul. Målet är att vi har massor av jobb att erbjuda från dag 1 för att kunna sätta västeråsarna i arbete, avslutar Mathias Såhlin och Jessicka Staflin.

Två av företagen, med stora rekryteringsbehov, som är med från start är rekryteringsföretaget Industriqompetens och Mälarenergi.

Mathias Lewén på Industriqompetens:

– Industriqompetens letar alltid efter bra och kompetent arbetskraft. Det är viktigt att synas och jag tror Västeråsjobb.se kommer bli en central kanal för arbetssökande.

Vad är ni ute efter för kompetens?

– Vi söker industriarbetare och produktionsnära tjänstemän till industrin. Från svetsare och CNC-operatörer till produktionsledare, säger Mathias Lewén.

Med 150 rekryteringar per år blir det lokala energibolaget Mälarenergi en stor aktör på Västeråsjobb.se.

– Det saknas en lokal gemensam plattform där platsannonser kan finnas i regionen. Det är viktigt att som en lokal aktör att synas på en sådan plattform, så det är därför vi kommer vara med på Västeråsjobb.se, säger Erica Evensson, HR-generalist på Mälarenergi.

Mälarenergis rekryteringar spänner brett från ingenjörstjänster och tekniker i värmeproduktionen till kundtjänstmedarbetare och ekonomer på kontoret.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

Karriärväxling gav ny tjänst och en inspirerande vardag

Petra: Jag har aldrig ångrat mitt val Att göra en karriärväxling blir för många ett startskott till en nytändning i arbetslivet. En som vågade ta steget är Petra Kolsvik. Efter nästan 20 år som handläggare på Försäkringskassan tog hon...söndag 14/1 9:00

Över 100 utställare – redo att rekrytera

Årets Rekryteringsmässa hålls på ACC 13 februari Den 13 februari är det dags för årets Rekryteringsmässa – en plats där arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande möter varandra. Mässan arrangeras samtidigt i Västerås och Eskilstuna. Med...lördag 13/1 15:00

Här är yrkena som gynnas av den starka konjunkturen

Analytikern: Det krävs för att få ett jobb under 2018 Gymnasieutbildning är fortfarande en nödvändighet för att få jobb i Västmanland trots att Arbetsförmedlingens prognos för kommande år visar på att det kan bli över tusen nya jobb i Västmanland 2018.lördag 13/1 13:00

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING