Västerås Tidnings personal hälsar alla läsare välkomna till nya Vasterastidning.se. Foto: JONAS BILBERG

Välkommen till nya Vasterastidning.se

Nu är den här – nya Vasterastidning.se! De senaste månaderna har ett febrilt arbete pågått på Västerås Tidning med att ta fram ett nytt sätt att läsa Västerås Tidning digitalt.

  • Publicerad 09:21, 15 mar 2017

Fredrik Klevenhaus, digital redaktör.

Västerås Tidning har funnits på webben under lång tid, men nu är det alltså dags att onsdagen den 15 mars 2017 återlansera nättidningen med ny design och inte minst med ny spännande läsning varje dag.

Peter Alexandersson är vd på Västerås Tidning. Vad vill tidningen med den här satsningen?

– Vi vill, förutom att vi finns i alla hushåll med papperstidningen, också hänga med våra läsare ännu mera än vad vi gör idag.

– Nätet är ingen nyhet, men för oss ger det oss en möjlighet att synas och berätta oftare, helt enkelt ge lite mera av allt som händer i Västerås, med de lokala berättelser som vi är så duktiga på.

– Kombinationen av papperstidning och nätet gratis är också starkt och vi vet att våra läsare tycker om oss och då känns det rätt naturligt att också vara mera närvarande genom denna satsning.

Varför just nu?

– Ja, vi var inte först, men jag vet inte riktigt om det har varit nödvändigt. Nu känner vi att vi har alla de förutsättningar som krävs för att kunna leverera bra superlokala berättelser som faktiskt är svåra att hitta i andra digitala nyhetsflöden. Och det är där vi ska vara.

Men det här innebär väl inte att Västerås Tidning kommer att satsa mindre på papperstidningen?

– Nej, absolut inte. Vi har en mycket uppskattad produkt i vår papperstidning och nu kompletterar vi med ett förhoppningsvis minst lika uppskattat webbinnehåll, avslutar Peter Alexandersson.

Den nya nättidningen är gjord i grunden för den smarta telefonen och fungerar utmärkt på iPhone och Android-telefoner. Lika bra fungerar nättidningen på läsplattor, även där på Android och Apples iPad.

• Med nya Vasterastidning.se vill vi ge våra läsare ett plus – ett mervärde utöver att läsa den lokala gratistidningen.

• Som läsare av nya Vasterastidning.se kommer vi att ge en bättre koll på Västerås med omnejd.

• Den nya nättidningen kommer också ge annonsörerna möjlighet att nå ut med sitt budskap till en större målgrupp.

• I samarbete med Tryggannons ger vi er en ny plattform för att privatannonsera på nätet.

• På Vasterastidning.se kan ni också se riktigt högkvalitativ och bra lokal-tv i samarbete med TV021.

Men, det är bara början. Senare under våren lanseras vår nya uppdaterade mobilapp som kommer ge dig som läsare ett ännu bättre sätt hålla dig uppdaterad.

Ny teknik på tidningsredaktionen gör att vi kan vara på plats där det händer.

Västerås Tidning görs för och med läsaren. Så har du idéer på hur vår nättidning kan bli ännu bättre, eller sitter du på ett riktigt bra tips som du vet att många vill läsa om? 

Tveka inte att höra av dig till oss på redaktion@vasterastidning.se!

Vi syns på webben!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.