Ung kultur möttes på Konserthuset

På lördagen samlades unga scen- och utställningskonstnärer från länet på Västerås konserthus då Ung Kultur Möts (UKM) anordnande årets länsfestival.

I år bjöds besökarna på 16 konstbidrag och 20 scenframträdande i en varierad repertoar från manga-konst till virvlande volter från Kungsörs United Cheer Athletics. En av utställarna var Elsa Almér från Västerås som skapar mangakonst både digitalt med en Ipad och traditionellt med papper och penna.

– Det är första gången jag ställer ut på UKM och det är jätteroligt! Jag har träffat massor med nya vänner och jag har fått massa beröm, något jag är rätt ovan vid, berättar hon.

I år bjöd UKM besökarna på inträdet. I pauserna mellan akterna var det vernissage. En annan av de unga talangerna var Malad Hassani från Sala som vek origami som en del i utställningen.

– Jag har lärt mig från Youtube-videos. Sedan har jag börjat göra egna designer, förklarade Malad.

Ida”Kattflickan”Johansson från Västra Färnebo har rutin på UKM-festivaler. Denna lördag ställde hon ut fotografier för femte gången och flera av bilderna var porträtt på katter.

– Det är roliga med UKM är att man kan träffa massa olika människor med samma intresse och bli inspirerad av andras konstformer. Från början kallade jag mig inte ”kattflickan” men eftersom jag ofta har med kattbilder blev mitt namn associerat med det. Så nu kallar jag mig det, skrattade hon strax innan pausklockan ringde och besökarna återvände till scenframträdandena.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.