Tufft för tågpendlarna under sommaren

Banarbeten ställer in tågtrafiken in mot Stockholm.

  • Publicerad 08:04, 4 jul 2017

Från och med 4 juli fram till 14 augusti då sommartidtabellen upphör blir det krångligare att ta sig till och från Stockholm från Västerås både för pendlare och vanliga resenärer.

Trafikverket arbetar hårt med att bygga ut Mälarbanan från Stockholm Central ut mot Bålsta. I dag är belastningen väldigt hög på sträckan som består av två spår, ett in och ett ut från Stockholm. På dessa två spår går både pendeltåg och fjärrtåg. I rusningstid när pendeltågen har avgångar mellan 8 till 15 minuters mellanrum blir det mycket trångt på spåren. Nu ska spåren byggas ut till fyra spår för att avlasta och ge möjlighet till fler avgångar på Mälarbanan.

I över en månad kommer trafiken att vara avstängd mellan Jakobsberg och Sundbyberg, vilket innebär att fjärrtågen, Västerås-Stockholm C samt Göteborg-Stockholm C och Hallsberg-Stockholm C har sin ändhållplats i Bålsta där passagerarna får byta till buss in till Stockholm Central.

Samtidigt som banarbeten på Mälarbanan är tågtrafiken inställd mellan Stockholm Central och Stockholm Södra då arbeten pågår att koppla in Citybanan.

Från och med den 10 juli kommer pendeltågen att sluta trafikera Stockholm Central och istället stanna vid de två nya stationerna Stockholm City, som ligger belägen under t-banestationen T-centralen, samt Stockholm Odenplan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.