Representanter för Transammans och landshövdingen.

Transammans fick stipendium och brev från kungen

Under torsdagseftermiddagen lämnade landshövding Minoo Akhtarzand över årets stipendium från ​Stiftelsen Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige till föreningen Transammans från Västerås.

  • Publicerad 06:37, 21 apr 2017

​Stiftelsen Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige delar årligen ut stipendier utifrån förslag från landets landshövdingar och länsstyrelser. 

Föreningen Transammans mottog 20 000 kronor ur fonden och ett brev från kungen. Transammans är ett nationellt förbund för transpersoner och närstående med säte i Västerås. 

Läs mer om föreningen på www.transammans.se

Fondens ändamål är att främja barns och ungdoms i Sverige fostran samt att stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill. Förslag till mottagare av stipendiet lämnas till stiftelsen av Sveriges landshövdingar. Inget ansökningsförfarande föreligger och fördelning av anslag sker genom förslag från Sveriges landshövdingar. Anslag kan ej sökas direkt hos fonden. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.