Summer meet är igång - så mycket folk har kommit

Idag startar Västerås Summer Meet. Samtidigt drar Power Meet igång nere i Lidköping. Frågan alla ställer sig är vilken bilträff folk kommer välja. Västerås Tidning har besökt Johannisberg.

  • Publicerad 15:32, 6 jul 2017

Power meet är borta. Länge leve Summer Meet! Idag drog bilfesten igång ute på Johannisbergs flygfält.

Västerås Tidning fick ett snack med huvudarrangören Klas Brink bara två timmar efter att området öppnat.

– Det känns helt fantastiskt att vara igång! Visst, det är väldigt jobbigt så här i början när allt är nytt men jag tycker det har funkat skitbra.

Hur ser det ut med besökare jämfört med Power Meet?

Vad jag kan se när jag går ut på fältet är att det är ungefär lika mycket folk här som en torsdag på Power Meet. Jag vet att vi har en bra bit över 1 000 bilar inne redan. Så jag är väldigt nöjd, säger han.

I det nya barområdet träffar Västerås Tidning Robert och Cecilia Hintikka från Stockholm som har besökt Power Meet sedan 90-talet och träffades här 1999. För dom var det självklart att komma tillbaka, även om det nu heter Summer Meet.

– Vi har våra inarbetade rutiner här och ställen att bo på (Cecilia är ursprungligen från Västerås). Man vet att allt funkar runtomkring här. Jag tror inte att namnbytet kommer spela någon roll.

– Visst, det är lite mindre folk. Men förhoppningsvis innebär det bara att det blir bättre rull på crusingen, säger Robert.

Eva-Lotta Carlsson har sålt t-shirts och kepsar på Power Meet i 12 år. Nu är tillbaka precis som vanligt.

– Jag tvekade aldrig att komma hit. Vad jag har sett hittills är det ingen skillnad på antalet människor mot tidigare. Det är snarare lite roligare events och mer blandad försäljning. I år kan man köpa godis och chips, det kunde man inte tidigare, säger hon.

Men om flygfältet har lika många besökare som tidigare, så är läget något annat på Västerås Mälarcamping. Här är alla man pratar med eniga. Det är stor skillnad mot tidigare.

Redan när Power Meet startade under torsdagen brukade det vara knökfullt på campingen. Nu är det knappt halvfullt. Men det är inget som har påverkat stämningen hos dom som är här.

– Det är tråkigt att det kommer mindre folk, men det är tillräckligt för att ha kul, säger Tyrone Gustavsson från Karlskoga som har hyrt samma stuga i åtta år.

– Men jag tror att det kommer fyllas på under helgen. Alla man pratar med ska antingen bara hit, eller först ner till Lidköping och sen kommer de hit. Namnet är inte det viktiga, det viktiga är platsen och folket. Det är här charmen finns, säger kamraten Rille Ekroth.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING