Ökningen på bostadspriserna i Västerås har avstannat. Foto: Jessika Hedén

Stillastående bostadspriser i Västerås

Bostadspriserna i Västerås var i stort sett stillastående under april. Det visar Valueguards boprisindex för Västerås som tagits fram på uppdrag av mäklarföretaget Widerlöv & Co. Priserna på bostadsrätter ökade under april med 0,2 procent samtidigt som villapriserna steg med 0,3 procent.

– De nuvarande prisnivåerna är ganska känsliga för ökningar av utbudet.  Utbudet på andrahandsmarknaden, som varit relativt lågt under en längre tid, har den senaste månaden ökat en del vilket också återspeglas i utvecklingen av bostadspriserna, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co.

Sedan de lägsta noteringarna under 2011 har villapriserna i Västerås ökat med 62,5 procent och bostadsrättpriserna med 125,6 procent. Under den senaste tolvmånadersperioden har priserna på bostadsrätter ökat med 10,1 procent och villapriserna med 8,9 procent.

Snittpriset för en villa i Västerås enligt Mäklarstatistik är nu 3 326 000 kronor, vilket motsvarar ett genomsnittligt kvadratmeterpris på24 498 kronor, baserat på 188 försäljningar de senaste tre månaderna. Snittpriset för en bostadsrätt är 1 595 000 kronor och det genomsnittliga kvadratmeterpriset är 23 229 kronor, baserat på 580 försäljningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.