Skräpigt på Stora Torget i Västerås. Foto: Sune Eriksson

Skräpkaos i Västerås city

I helgen var det feststämning i Västerås city. Nu kommer baksmällan. Stora Torget ser mer eller mindre ut som en soptipp. – Det ser förjävligt ut, säger västeråsaren Sune Eriksson.

Matmarknad, Tjejkväll, MusikRum. Arrangemangen har varit många i city de senaste dagarna. Kvar från festligheterna är nu bara soporna.

– Det är arrangörens ansvar att se till att platsen är snygg och prydlig när arrangemanget är över. Antingen ska man städa själv – eller så får man hyra in tjänsten, säger Ulf Palm, kommunikationsstrateg på tekniska kontoret.

Västerås stad har under dagen fått in flera samtal om skräpet.

– Vi har fått in flera anmälningar och har skickat det vidare till entreprenören som har hand om städningen i city, berättar kommunens telefonist.

Västerås stad uppger att containrarna inte räckte till vid årets Matmarknad, och att soporna ska tas bort under dagen.

– Jag tycker det är märkligt. Har torghandlarna fel färg på tältduken så blir det rabalder, men ändå kan det se ut så här, säger Sune Eriksson som även har publicerat bilden på Västerås stads Facebook-sida för att få fart på städningen.

Uppdatering: Vid 17-tiden på måndagen var sopberget borttaget från Stora Torget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.