Hela gatan är avspärrad. Längre in på gatan liggen huset som blev beskjutet. Foto: JONAS EDBERG

Skottlossning i natt mot polismans hus: "Familjen låg och sov"

Under natten inträffade en skottlossning mot en villa i Västerås. Enligt uppgifter till Västerås Tidning uppfattades skottlossningen som eldgivning från ett automatvapen. "I huset låg polisen med familj och sov. Det inträffade är synnerligen allvarligt" kommenterar polisen.

  • Publicerad 09:06, 28 okt 2017

Det här är ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Det är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet.

Vad vi vet just nu:

Larmet kom klockan 03.20 om skottlossning mot en villa på Hagaberg.

► Två vuxna och två barn fanns i bostaden.

► Personen som bor på adressen ska vara en högt uppsatt chef inom polisen.

► Familjen är transporterad till en skyddad plats och polisen är försatt i stabsläge.

Familjen låg och sov i villan när automateld sköts mot huset. Enligt uppgifter till Aftonbladet tillhör villan en polis. Händelsen utspelade sig klockan 03.20 i området Hagaberg i norra delarna av Västerås.

Aftonbladet uppger att polisen har försatts i stabsläge och att de betecknar händelsen som allvarlig. Tidningens uppgiftslämnare berättar att det rör sig om ett 20-tal skott som sköts mot villan.

Ingen blev skadad i attentatet

Ingen person har skadats i attentatet. Polisen uppger att familjen är förd till skyddad plats. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

– Polisen har spärrat av hela gatan. Polisen är på plats just nu och gör undersökningar, säger Jonas Edberg, Västerås Tidnings reporter på plats.

Rikspolischefen på väg till Västerås

En poliskälla berättar för TT att skotten var så pass kraftiga att de gick genom fastigheten och utsatte omgivningen för fara. Källan berättar också att polisen utreder attentatet som riktat mot polismyndigheten i stort efter dess krafttag mot den organiserade brottsligheten.

Rikspolischefen åker till Västerås

Dan Eliasson, rikspolischef åker nu till Västerås och säger i en kommentar till Expressen:

– Det här är ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Det är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet.

Liberalernas rättspolitiske talesperson, västeråsaren Roger Haddad kommenterar nattens attentat:

– Detta är bedrövligt och helt oacceptabelt. Polisen måste få uträtta sitt arbete utan hot och våld, i synnerhet inte mot det privata.

Regionpolischefen: "Mycket allvarligt"

– Att en polis och hans familj utsätts för ett attentat i sitt eget hem är helt oacceptabelt. Polisen och hans familj får nu allt stöd och skydd som behövs. Vi har satt in alla tillgängliga resurser vi har för att hitta de skyldiga. Det är mycket allvarligt med det ökade antal skjutningar vi har i samhället, det är inte längre enbart ett storstadsproblem säger regionpolischef Carin Götblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING