Så skalar du ägget på "rätt" sätt

Tips inför äggfrossan i påsk. Under påskhelgen konsumerar vi massor av kokta ägg. Men skalar vi äggen på rätt sätt?

Chatarina Lindberg är uppvuxen på ett lantbruk med värphöns.

– Jag lärde mig skala ägg av mina föräldrar som lärt sig av deras föräldrar, berättar Chatrine Lindberg. Det handlar om att skala från den runda sidan av ägget. De allra flesta skalar den spetsiga delen vilket är fel då ägghinnan fastnar i skalet och ägget blir trasigt.

Vill du ha ett runt och fint ägg att mumsa på till påsk så skala från den runda toppen och hinnan lossnar lätt. Sista rådet från Chatrine Lundberg lyder:

– Använd en sked av metall när du knackar ägget. Men ta inte fram en sked från matsilvret då silvret missfärgas av ägg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.