Ägg hör påsken till – men här kommer tipset som vänder upp och ned på hur du skalar ditt ägg! ×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

Så skalar du ägget på "rätt" sätt

Tips inför äggfrossan i påsk. Under påskhelgen konsumerar vi massor av kokta ägg. Men skalar vi äggen på rätt sätt?

Publicerad

Chatarina Lindberg är uppvuxen på ett lantbruk med värphöns.

– Jag lärde mig skala ägg av mina föräldrar som lärt sig av deras föräldrar, berättar Chatrine Lindberg. Det handlar om att skala från den runda sidan av ägget. De allra flesta skalar den spetsiga delen vilket är fel då ägghinnan fastnar i skalet och ägget blir trasigt.

Vill du ha ett runt och fint ägg att mumsa på till påsk så skala från den runda toppen och hinnan lossnar lätt. Sista rådet från Chatrine Lundberg lyder:

– Använd en sked av metall när du knackar ägget. Men ta inte fram en sked från matsilvret då silvret missfärgas av ägg.

Powered by Labrador CMS