Rekordsommar för Kungsbyns djurpark

Kungsbyns djurpark har haft en riktig succésommar. – Vi har aldrig haft så många besökare som vi har haft den här sommaren, säger Henrik Ludvigsson, en av ägarna till djurparken.

  • Publicerad 10:57, 11 aug 2017

Sommaren har varit en riktig lyckträff för djurparken. Men att det stora publika genombrottet skulle komma precis nu kom lite som en överraskning för Henrik och de övriga i djurparkens ledning.

– Det var inte dåligt i våras, men det var inte bättre än våren förra året. Sedan kom och sommaren och då small det bara till.

Vad tror du att det beror på?

– Jag har faktiskt ingen aning varför det hände just nu. Självklart har det gynnsamma vädret påverkat. Sedan vill jag tro att vi levererat något som folk tyckt varit spännande tidigare och nu kommit tillbaka.

En anledning till förvåningen är att djurparken inte har presenterat några större nyheter i år. Trots det har besöksantalet ökat explosionsartat och omsättningen har fördubblats.

– Vi har hållit på och slickat såren efter branden som vi drabbades av (en grislada blev totalförstörd) och hann inte riktigt färdigt med allt vi ville inför säsongen. 

En del av succé har varit restaurangen, som djurparken i år driver i egen regi.

– De har onekligen haft fullt upp hela sommaren. Vi har haft i upp emot 400 ätande gäster på luncherna, och det är mycket för oss, berättar Henrik.

Nu börjar sommarsäsongen lida mot sitt slut. Den gångna veckan var den sista veckan för den här säsongen som djurparken hade teater och ormshow på scemat.

– Nu ska vi sätta oss och summera det som hänt och ta nya grepp. Jag har ett helt batteri med nya idéer som jag vill förverkliga. Jag har en klar vision om var vi ska vara om 10 år. Bland annat ska vi sätta ihop en riktig styrelse och börja arbeta mer långsiktigt och sätta målen skarpt. Nu vet vi vad folk gillar och vi vet vad vi klarar av. Det känns jättekul. 

Vad är det som lockar besökarna ut till Kungsbyn i år?

– Jag tror att det är helheten. Man kan gå runt och ha det lugnt och skönt. Eller så följer man vårt späckade program där det händer saker varje timme. Det som lyfter mycket är närkontakten med djuren. Det är nog det folk är ute efter. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.