Ny bilbrand på Bäckby under natten

För tredje natten i rad fick polis och räddningstjänst åka till Bäckby efter larm om en bilbrand. Den här gången var det en bil på Puddelugnsgatan som stod i lågor.

Ännu en personbil har eldhärjats på Bäckby. Denna gång på Puddelugnsgatan, dit polis och räddningstjänst kallades tidigt på onsdagsmorgonen.

Elden kunde snabbt släckas men personbilen blev förstörd. Dessutom förstördes en bil som stod i närheten.

En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad, som länge kämpat för att stoppa stöket Bäckby, är oroad över alla nya rapporter om bilbränder i stadsdelen.

– Kommunledningen måste gemensamt med Mimer och polisen vidta fler åtgärder. Vi kan inte sitta passivt och notera ökad skadegörelse och fler bilbränder. Mimer har ett ansvar för att de ansvarar för flera av parkeringarna i områden men även kommunledningen måste se över om det är ökad kameraövervakning, annan bevakning som måste till – tillsammans med de boende i området som kan arbeta förebyggande, säger han.

Roger Haddad reagerar extra stark på uppgifterna om hemtjänstens och tidigare vårdcentralens bilar satts i brand.

– Den skadegörelsen är oerhört allvarligt och därför måste även föräldrarna i området involveras eftersom det i dessa fall inte kan handla om bedrägerier.

Läs även: "Kameraövervakning löser inte problemet"

Läs även: Bäckbybo: "Vad är det för fel på folk?"

Läs även: Polisen: Det gör vi för att få stopp på bilbränderna

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.