Nu ska Sjökrogen rivas - och byggas upp igen

I april förra året totalförstördes restaurang Sjökrogen i en misstänkt anlagd brand. Sedan dess har byggnaden stått orörd. Men nu kan äntligen rivningsarbetet börja.

  • Publicerad 14:29, 11 jul 2017

Den eldhärjade byggnaden nere vid Lögarängen har inte varit någon vacker syn och många har varit upprörda över att ingenting har hänt.

Enligt kommunen är anledningen till att det dragit ut på tiden att tomträttsinnehavaren, Lögarängen AB, ville ha klart med bygglov innan byggnaden revs.

– Eftersom tomträttsinnehavaren har besittningsrätt har vi inte kunnat gå in och sanera den. Det är tomträttsinnehavarens ansvar, förklarade Lotta Lindstam, direktör på Stadsbyggnadsförvaltningen, under förra veckan.

Men nu har Lögarängen AB fått bygglov för en liknande byggnad och därmed är det fritt fram att börja riva. Till SVT Västmanland säger bolaget man att man har för avsikt att bygga upp en ny krog på platsen.

Engagemanget kring Sjökrogen har varit stort bland invånare, besökare, politiker och tjänstemän, som alla har velat få till en förändring.

- Västerås stad måste låta processen ha sin gång och följa de regelverk som gäller för vår verksamhet. Ibland betyder det att ärenden drar ut på tiden, säger Lars Kallsäby, ordförande i Byggnadsnämnden, till kommunens hemsida.

- Vi vill tacka för allt engagemang. Vi tror att vi äntligen är nära en lösning och att området kring Sjökrogen och gästhamnen återigen kan bli ett av Västerås vackraste och mest uppskattade områden, avslutar Lars Kallsäby.

Det var den 18 april som Sjökrogen eldhärjades. Polisen misstänker att branden var anlagd men tre månader efter branden las förundersökningen ner i brist på bevis som kunde leda till någon misstänkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.