Mycket att göra för polisen under Summer Meet

Här är alla polisingripanden under fredagen och natten mot lördagen runt om i Västerås.

  • Publicerad 08:03, 8 jul 2017

FREDAG 14.36, RATTFYLLERI. En 32-årig man misstänks för rattfylleri efter att ha kört bil på Johannisbergsvägen i berusat tillstånd. Mannen fick följa med till polishuset för sedvanlig provtagning. Det visade sig att han hade 0.3 promille alkhohol i blodet.

FREDAG 16.53, RATTFYLLERI. En 43-årig man kontrollerades på Sjöhagsvägen då han framförde en bil. Han blåste positivt i sållningsinstrumet och fick följa med till polishsuet för sedvanlig provtagning och förhör. Han hade 0.3 promille alkohol i blodet. Han fick lämna polishuset till fots. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

FREDAG 17.02, STÖLD. Polis kallades till Biltema efter att en butikskontrollant gripit en 31-årig man misstänkt för ringa stöld. Mannen fördes in till polishuset och överlämnades till Krimjour för vidare utredning. Godset han tillgripit uppgick till ett värde av 329 kronor.

FREDAG 17.58, BROTT MOT KNIVLAGEN. En 22-årig man kontrollerades på Skepparbacken av en patrull. Mannen bar kniv. En anmälan om brott mot knivlagen upprättades och kniven togs i beslag.

FREDAG 20.32, NARKOTIKABROTT. Två män, 26 och 32 år gamla, omhändertogs för fylleri vid Östra hamnen. 32-åringen misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Han bar kniv på allmän plats och misstänks för brott mot knivlagen. Med sig hade 32-åringen en moped och han misstänks nu för häleri. Misstankar uppstod om att han köpt en tillgripen moped.

FREDAG 21.12, RATTFYLLERI. En bil stoppades för en kontroll på Hammarbyrampen. Bakom ratten satt en 28-årig man som visade tecken på narkotikapåverkan. I samband med kontrollen visade det sig att mannen bar kniv på allmän plats. 28-åringen fick följa med till polishuset för sedvanlig provtagning och förhör. Han är numera misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk. Han är även misstänkt för grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

FREDAG 22.58, NARKOTIKABROTT. En 20-årig man misstänks för ringa narkotikabrott. Mannen kontrollerades på Lögarängen och i samband med detta visade det sig att han bar med sig misstänkt narkotika. En anmälan upprättades, förhör hölls och beslag gjordes. Mannen var sedan fri att fortsätta från platsen.

FREDAG 23.34, GROVT RATTFYLLERI. En 40-årig man misstänks för grovt rattfylleri efter att ha framfört en oregistrerad moped på Djuphamnsvägen. Mannen fick följa med till polishuset för sedvanlig provtagning och förhör. Han hade 1,12 promille alkohol i blodet. Nycklarna till mopeden omhändertogs enligt polislagen. Han är misstänkt för grovt rattfylleri.

FREDAG 23.36, GROVT RATTFYLLERI. En 54-årig kvinna misstänks för grovt rattfylleri efter att ha framfört en bil på Hällaparkeringen i väldigt berusat tillstånd. Kvinnan var så berusad att hon inte kunde blåsa i evidenzern så man fick åka till akuten för att ta ett blodprov. När det var klart fick kvinnan sova ruset av sig i en arrest. Hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri i avvaktan på provsvar. Hennes bilnyklar omhändertogs enligt Trafikbrottslagen. Kvinnans körkort omhändertogs direkt.

FREDAG 23.40, RATTFYLLERI. En 32-årig man misstänks för rattfylleri efter att ha stoppats för en kontroll vid Hammarbyrampen. Han hade 0,28 promille alkohol i blodet efter att ha erlagd alkoholutandningsprov. Mannens bilnycklar omhändertogs enligt polislagen.

FREDAG 23.49, RATTFYLLERI. En 28-årig kvinna kontrollerades bakom ratten i en bil hon fått stopp på på Köpingsvägen. Kvinnan var uppenbart berusad och vägrade blåsa i sållningsinstrumentet. Kvinnan kördes upp till sjukhuset för att få lämna ett blodprov. Hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri i avvaktan på analyssvar. Något körkort kunde inte omhändertags eftersom det redan var återkallat. Hon är även misstänkt för grov olovlig körning.

LÖRDAG 01.22, RATTFYLLERI. En bil stoppades på Arosvägen och den 29-åriga mannen som körde bilen blåste positivt i sållningsinstrumentet. Mannen fick följa med till polishuset för sedvanlig provtagning och förhör. Han hade 1.78 promille alkohol i blodet och misstänks nu för grovt rattfylleri. Eftersom han inte hade något körkort misstänks han också för olovlig körning. Bilnycklarna omhändertogs enligt trafikbrottslagen.

LÖRDAG 01.31, SKADEGÖRELSE. Polis och räddningstjänst larmades till Vedbovägen med anledning av att en bil brann. På plats kunde det konstateras att aktuell bil tidigare under dagen hade körts in i en sten där föraren sprungit från platsen. Nu hade någon i sin tur valt att tända eld på bilen. Ägaren till bilen hade dessutom hunnit anmäla bilen som stulen under kvällen. En anmälan gällande skadegörelse genom brand kommer att upprättas. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och efter det lämna platsen.

LÖRDAG 01.40, SKADEGÖRELSE. En okänd person slog under natten sönder ett skylt fönster till Eggeborns på Vasagatan. När polis kom till platsen visade det sig att det var ett mindre hål högt upp i rutan. Ingen möjlighet för någon att ta sig in.

En anmälan om skadegörelse upprättades.

LÖRDAG 01.41, BRAND. Polis och räddningstjänst kallades till Karlfeldtsplatsen med anledning av att en bil satts i brand. När branden släckts visade det sig att en bil blev helt utbränd, en hade delvis brunnit och en var eventuellt värmeskadad. Anmälan om skadegörelse upprättad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

Karriärväxling gav ny tjänst och en inspirerande vardag

Petra: Jag har aldrig ångrat mitt val Att göra en karriärväxling blir för många ett startskott till en nytändning i arbetslivet. En som vågade ta steget är Petra Kolsvik. Efter nästan 20 år som handläggare på Försäkringskassan tog hon...söndag 14/1 9:00

Över 100 utställare – redo att rekrytera

Årets Rekryteringsmässa hålls på ACC 13 februari Den 13 februari är det dags för årets Rekryteringsmässa – en plats där arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande möter varandra. Mässan arrangeras samtidigt i Västerås och Eskilstuna. Med...lördag 13/1 15:00

Här är yrkena som gynnas av den starka konjunkturen

Analytikern: Det krävs för att få ett jobb under 2018 Gymnasieutbildning är fortfarande en nödvändighet för att få jobb i Västmanland trots att Arbetsförmedlingens prognos för kommande år visar på att det kan bli över tusen nya jobb i Västmanland 2018.lördag 13/1 13:00

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING