Mässa med uniformer

I veckan anordnade Arbetsförmedlingen i Västerås för andra året i rad en Uniformsmässa. Mässan är en utomhusmässa i Östra hamnen som gavs för andra året där utvalda yrkeskategorier fick tillfället att visa upp sin verksamhet.

Åsa Wallin från arbetsförmedlingen berättade att anledningen till att göra en Uniformsmässa är att visa upp dessa yrken för arbetssökande och studiesugna i alla åldrar.

– Det här är ett tillfälle att direkt få prata med de som faktiskt jobbar med det yrke man är intresserad av. Vad arbetet innebär och vad man behöver för utbildning. Man kan få svar på sina egna funderingar för att kunna se om man tror att man passar för yrket.

Här finns även ett tillfälle för arbetsgivare att visa upp sig och marknadsföra sina yrken.

– Vi tror att även arbetsgivarna uppskattar mässan då alla som var med förra året även kom i år, säger Åsa.

Trots det allt annat än fina vädret dök ett hundratal intresserade människor upp. Många hade frågor att ställa och för dem som inte riktigt behärskar svenska än fanns tolkar som kunde hjälpa till.

På mässan visade man upp yrken inom:

- Polis

- Ambulans
- Kriminalvård
- Försvaret
- Sjöräddning
- Brandkår

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.