Många på äventyr på Ängsö

Under lördagen samlades runt 150 äventyrslystna kvinnor - och en del män - ute på Ängsö för att delta i de olika workshops som hölls av #Kvinnligaäventyrare.

  • Publicerad 18:42, 6 maj 2017

Kvinnliga äventyrare är ett samarbete mellan Vandringsbloggen som drivs av Angeliqa Mejstedt och Morakniv.

– Vi såg behovet av att få ut mer tjejer i friluftslivet på ett enkelt och roligt vis. Så för att inspirera deltagarna har vi många olika workshops som till exempel hur man gör upp eld, överlever i naturen, upplevelselöpning och utomhus-yoga, berättar Angeliqa Mejstedt.
 
Ängsöträffen är den första i sitt slag och helt kostnadsfri. Deltagarna kom från flera olika håll i Sverige och även utanför landsgränserna. Kompisarna Ingrid Lundkvist, Joanni Paduraru och Agnes Friis från Västerås täljde dalahästar vid ångbåtsbryggan medan andra deltagare valde att grillade korv vid brasan.
 
– Det är kul att tälja och avslappnande. Jag tycker det är jätteroligt att de ordnat så många olika aktiviteter. Senare ska vi gå på överlevnad i naturen, säger Agnes Friis och friluftskompisen Ingrid Lundkvist fyller i:

– Vi tre ska till Sarek i sommar och vandra i 9 mil. Så det är kul att få lära sig nya saker och förbereda oss inför resan.
 
Deltagandet och entusiasmen för dagen var stort även flera hundar hade fått följa med sina mattar ut på tur. Arrangören Angeliqa Mejstedt höll själv i workshops under dagen.
 
– Jag tycker att naturen har en charmig konstrast, för man kan använda den både till att träna och prestera men även till avslappning. Och det handlar min workshop om, medveten vandring, att använda naturen som avslappning. Att bara vara i naturen. Jag lär bland annat ut en meditationsövning som gör att man kan landa i naturupplevelsen.
 
Hur känns det med så många deltagare?
 
– Det är jätteroligt! Inget är bestämt ännu, men eftersom gensvaret varit så positivt under våren och det verkar finnas ett sug efter den här typen av träffar, så kan det kanske bli ett liknade arrangemang i höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING