Många på äventyr på Ängsö

Under lördagen samlades runt 150 äventyrslystna kvinnor - och en del män - ute på Ängsö för att delta i de olika workshops som hölls av #Kvinnligaäventyrare.

Kvinnliga äventyrare är ett samarbete mellan Vandringsbloggen som drivs av Angeliqa Mejstedt och Morakniv.

– Vi såg behovet av att få ut mer tjejer i friluftslivet på ett enkelt och roligt vis. Så för att inspirera deltagarna har vi många olika workshops som till exempel hur man gör upp eld, överlever i naturen, upplevelselöpning och utomhus-yoga, berättar Angeliqa Mejstedt.
 
Ängsöträffen är den första i sitt slag och helt kostnadsfri. Deltagarna kom från flera olika håll i Sverige och även utanför landsgränserna. Kompisarna Ingrid Lundkvist, Joanni Paduraru och Agnes Friis från Västerås täljde dalahästar vid ångbåtsbryggan medan andra deltagare valde att grillade korv vid brasan.
 
– Det är kul att tälja och avslappnande. Jag tycker det är jätteroligt att de ordnat så många olika aktiviteter. Senare ska vi gå på överlevnad i naturen, säger Agnes Friis och friluftskompisen Ingrid Lundkvist fyller i:

– Vi tre ska till Sarek i sommar och vandra i 9 mil. Så det är kul att få lära sig nya saker och förbereda oss inför resan.
 
Deltagandet och entusiasmen för dagen var stort även flera hundar hade fått följa med sina mattar ut på tur. Arrangören Angeliqa Mejstedt höll själv i workshops under dagen.
 
– Jag tycker att naturen har en charmig konstrast, för man kan använda den både till att träna och prestera men även till avslappning. Och det handlar min workshop om, medveten vandring, att använda naturen som avslappning. Att bara vara i naturen. Jag lär bland annat ut en meditationsövning som gör att man kan landa i naturupplevelsen.
 
Hur känns det med så många deltagare?
 
– Det är jätteroligt! Inget är bestämt ännu, men eftersom gensvaret varit så positivt under våren och det verkar finnas ett sug efter den här typen av träffar, så kan det kanske bli ett liknade arrangemang i höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.