Peter Nilsson, kökschef och Emelie Ekström, restaurangchef på Pinchos i Västerås. Foto: FREDRIK KLEVENHAUS×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Lekfull bredd på Pinchos

Under det år som Pinchos funnits i Västerås har den digitala restaurangupplevelsen hittat en plats i västeråsarnas hjärta. Här blir det snabbt fullbokat när gästerna vill välja och vraka bland alla tapasrätter.

Publicerad
Håll utkik efter fler reportage och recept i bilagan Smakfullt som följer med i helgens tidning.

Intill Bondtorget ligger Pinchos, som för drygt ett år sedan etablerade sig i Västerås. Konceptet skiljer sig helt mot alla andra restauranger. Här sköter gästen allt med en app.

– Man beställer mat och dryck, och hämtar i baren eller köksluckan när det kommer en pushnotis, säger Emelie Ekström, restaurangchef.

Kött, fisk, vegetariskt och sju veganska rätter. Klassiska spanska tapas som serranoskinka och marinerade oliver. Men här har vanliga rätter som kebabrulle, hamburgare, plankstek, ceasarsallad, skaldjurspaella och fish and chips hittat in – i en tapasportion.

Populära rätter under helgerna

När gästen trycker på beställningsknappen börjar köket tillaga maten. Ungefär 10 minuter senare är maten klar.

– Under helgerna går det åt väldigt mycket kebabtallrik, utöver de populära rätterna som burgare och plankstek, säger Peter Nilsson, kökschef på Pinchos i Västerås.

Även musslor är en rätt som är ett populärt alternativ på helgen.

Rätterna kostar mellan 30 och 50 kronor, vilket innebär att både hunger och plånbok kan harmonisera på Pinchos. Den som verkligen vill smörja kråset kan äta sig riktigt mätt, tillsammans med enstudent som vill hålla ner matbudgeten och kunna ta en enkel rätt tillsammans med några andra icity.

Drinkarna direkt från godishyllan

Avslutningsvis en dessert, osttallrik eller varför inte klassikern creme brulée. Den lekfulla och cirkusinspirerade inredningen har en direkt koppling till den breda och lekfulla menyn.

Pinchos har valt att sticka ut lite extra när det gäller drinkar.

I appen dyker det upp lösviktsklassiker som bubbly fizz, soda pop, hallon- och lakritsskallar, persikor, sura colaflaskor och röda remmar – fast i en starkare tappning. ♣

Soda Pop! Foto: Pinchos

Soda Pop (4 cl)

2 cl Apple Sourz

2 cl Bols Blue

3 cl citronjuice

2 cl sockerlag

7up

Häll ingredienserna i ett highballglas. Fyll glaset med is och toppa med 7up. Dekorera med soda pop-godis. För alkoholfritt går det bra att använda Monin med äpple och blue curacao.

Powered by Labrador CMS