Klar seger för Elin Cederroos – fortfarande obesegrad som proffs

Västeråsboxaren Elin Cederroos är fortfarande obesegrad som proffs. Efter helgens klara seger mot tjeckiskan Ester Konečná rankas hon nu som nia i världen i sin klass. – Hon var lite bucklig efteråt, säger Cederroos.

  • Publicerad 16:24, 4 dec 2017

Det känns som att jag gjorde intryck

Över ett halvår efter proffsdebuten var det dags igen.

Men någon ringrostighet var det aldrig tal om.

BK Rapids Elin Cederroos hade samtliga tre matchdomare på sin sida när segraren skulle koras i supermellanvikt-fighten (76 kilo) vid en gala i Alicante, Spanien, i lördags kväll.

– Jag kände aldrig att det var direkt oroligt. Jag är jättenöjd med min prestation och fick många komplimanger för min boxning från publiken efteråt. Det känns som att jag gjorde intryck, säger Elin Cederroos.

För första gången i sin karriär gick hon en match över sex ronder.

– Min styrka är att jag orkar hela matchen.

Berätta mer om matchen.

– Till skillnad mot debuten kände jag mig mindre nervös nu. Jag tog det också lugnare och var mer bekväm att stå nära min motståndare. Jag var jobbig, utmanade hela tiden och ville verkligen boxas. Jag kände att jag hade bra kontroll på matchen och att jag fick fram mycket av den boxning jag utvecklat. Hon var lite bucklig efteråt, säger Elin Cederroos med ett leende.

Underhållningsvärdet var också viktigt för Västeråsboxaren.

– Jag fokuserade att få med glädje i boxningen, det är ju det här jag kämpat för sedan debuten.

Om motståndaren, 29-årige tjeckiskan Ester Konečná som nu gick sin åttonde proffsmatch, säger Cederroos:

– Det märktes att hon hade erfarenhet, hon flyttade sig mycket och var svår att komma åt. Men hon hade inga direkt hårda slag.

Vad betyder den här segern?

– Framför allt är det ytterligare ett bevis på att det verkligen är det här jag vill hålla på med och att jag har det i mig.

I och med segern avancerade Cederroos på rankingen i sin klass, till en niondeplats.

– Det stärker motivationen så klart.

Men hon är också lite självkritisk.

– Jag är fortfarande oerfaren. Mycket kan fortfarande bli bättre med min boxning. När jag tittar på matchvideon i efterhand lyser min orutin igenom ibland, tillfällen jag inte riktigt tar tillvara och inte riktigt får tag på motståndaren.

Elin Cederroos tillägger dock:

– Men nu ska jag försöka njuta av den här segern och blicka framåt. Förhoppningsvis får vi till en proffsmatch i Västerås under nästa år, det är det vi jobbar för.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING