Foto: LÄSARBILD

JUST NU: Polisen söker vittnen efter storbranden

Räddningstjänsten bekämpar fortfarande storbranden på Önsta-Gryta. Nu har polisen startat en utredning kring grov mordbrand och söker vittnen.

  • Publicerad 10:13, 6 jul 2017

En lägenhet på sjätte våningen på Näckrosvägen på Önsta-Gryta började brinna på torsdagsförmiddagen. Branden i lägenheten spred sig sedan till en intilliggande lägenhet. Sedan spred sig branden upp på vinden i en explosionsartad hastighet.

Samtliga boende i lägenheterna ska ha tagit sig ut. Polisen har evakuerat de boende i huset som tillhör Brf Näckrosen. En person har förts till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.

Ett flertal styrkor från räddningstjänsten är på plats och bekämpar branden som under torsdagseftermiddagen fortfarande inte är under kontroll. Branden är dock begränsad till övre delen av huset.

Polisen meddelar att kommunens krisgrupp (POSOM) är aktiverad. Detta då flera personer står utan tak över huvudet. Man försöker nu hitta hotellplatser till drabbade.

Vid 17-tiden gick polisen ut med att en utredning kring grov mordbrand har startats och att man söker vittnen.

Så här skriver Polisen Västmanland på Facebook:

"Efter dagens brand i ett flerfamiljshus i Västerås har en utredning gällande grov mordbrand startats. Vi är mycket måna om att komma i kontakt med vittnet som har sett eller hört något om händelsen. Ring 114 14"

Vet du mer? Tipsa Västerås Tidning

Ring 021-30 46 00 eller skicka tipset på vår tipsa-sida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.