Journalist misshandlad i hemmet

VLT-journalisten Håkan Slagbrand blev nu på måndagsmorgonen misshandlad i sitt hem av en okänd gärningsman. – Det som inträffat är fruktansvärt, en attack mot det fria ordet, säger VLT:s chefredaktör Daniel Nordström till tidningen.

Misshandeln skedde i Västerås på måndagsmorgonen runt halv åtta.

Håkan Slagbrand är säker på att misshandeln har att göra med hans journalistiska yrkesutövning.

– Jag sätter också detta i samband med när min bil brändes fredagen den 21 april, säger Slagbrand till VLT

Det började med att en granne knackade på för att fråga om en man som påstod att han skulle utföra målerijobb hemma hos Slagbrand. Håkan Slagbrand sa att han inte hade beställt något måleriarbete. Grannen gick, men mannen dröjde sig kvar.

– Då small det, berättar Slagbrand för VLT.

Han fick ett knytnävsslag rakt mot käken. Därefter gav sig mannen av.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger chefredaktör Daniel Nordström till VLT.

VLT har kontakt med både polisen samt ett säkerhetsföretag som tidningen arbetar med.

– Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, menar Daniel Nordström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.