Glädje. I Korpfotbollen kan alla få ha roligt och känna sig fotbollsstjärnor. Foto: Kim Andersson

I Korpen får alla vara stjärnor

Korpen i Västerås är en motionsidrottsförening med cirka 2000 medlemmar som bildades 1946. Korpens mål är att alla som vill, oavsett nationalitet, religion, kön och ålder ska få sporta. – Vi erbjuder gemenskap och glädje, säger Danny Vingehag, verksamhetschef Korpen Västerås.

  • Publicerad 14:17, 19 apr 2017

Danny Vingehag, verksamhetschef Korpen. Foto: Helena Andersson

– Korpen vill få människor att röra på sig genom breddidrott och motionsidrott för att ha kul genom hela livet, säger Danny Vingehag, verksamhetschef Korpen Västerås.

Alla är välkomna till Korpen och i Västerås finns medlemmar från 8 år och uppåt.

– Den äldsta är över 70 år, säger Danny.

Det finns en mängd idrotter att välja mellan, bland annat fotboll, innebandy, boule, racketsporter, parkour, gymnastik och löpning.

– Vi erbjuder gemenskap och glädje. Vi vet att motion förebygger ohälsa både fysiskt och psykiskt. Hos oss behöver du heller inga förkunskaper, det finns heller inga nivåkrav på kondition eller styrka.

Fotboll är en stor sport och Korpen hade förra året cirka 50 lag med runt 700 deltagare.

– De flesta startar lag med företaget eller kompisarna men även om man inte har ett eget lag så hjälper vi till med att hitta lag åt enskilda spelare, säger Danny.

Danny berättar att seriematcherna i fotboll spelas på Rocklunda och har öppen Må bra-träning en gång i veckan med start under maj månad. Förra året spelade man i en damserie, och fyra herrserier samt en cup.

– Fotboll är enkelt, det som krävs är ett par fotbollsskor, benskydd och fördelen är att du får vistas ute i naturen och njuta av den friska luften. Fotboll är ett fantastiskt sätt att träna i grupp och ger känslan av tillhörighet och gemenskap.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.