Vinnarna av Pedagogiska priset: Annette Isaksson, Maria Ryttersson och Mats Keijser, gymnasieenheten, Skultuna kommundelsförvaltning, Johanna Malmer Wallenius, Viksängsskolan, samt Linda Bjällerstedt och Sara Bergström, Bjurhovdasmyckets förskola.

Här är vinnarna av årets pedagogiska pris

Under tisdagen delades Pedagogiska priset 2017 ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

  • Publicerad 21:00, 28 nov 2017

Jonas Edberg

021-30 46 00
jonas.edberg@vasterastidning.se

Här är årets pristagare:

Sara Bergström och Linda Bjällerstedt, Bjurhovdasmyckets förskola, för deras förmåga att väva samman estetik och it-verktyg i det pedagogiska arbetet.

– Det är roligt att det inte bara är vi som tycker att vi har ett bra arbetssätt som fungerar utan att andra uppmärksammar det också, säger Sara Bergström.

- Det är kul att det vi gör uppskattas, främst är det barnens nyfikenhet som styr oss i våra draman, säger Linda Bjällerstedt.

Motivering: ”För ert kreativa och skickliga arbete med barnens lärande genom barnkonventionen. Vi imponeras av ert förhållningssätt där ni genom estetiska lärprocesser ger barnen förutsättningar att växa vidare och vara delaktiga i sitt eget lärande. Med skicklighet inspirerar ni barn och vuxna att använda digitala verktyg i det pedagogiska arbetet. Ni för dessutom ert arbete vidare genom pedagogisk dokumentation och inspiration till kollegor.Trots kvantiteten är det kvaliteten som utmärker ert arbete!”

Johanna Malmer Wallenius, Viksängskolan, för hennes arbete med att utveckla undervisningen utifrån forskning och elevernas utvärdering.

– Jag tror att alla pedagoger har ett driv för att göra sitt bästa för att alla ungdomar som vi möter ska utvecklas optimalt. Det är det som jag jobbar för och därför känns det jätteroligt att få det här priset, säger Johanna Malmer Wallenius.

Motivering: ”För ditt systematiska arbete med att utveckla undervisningen och din roll utifrån forskning och elevernas behov. Med en kontinuerlig omvärldsspaning kring forskning och inlärning utmanar du dig själv att utvecklas i din profession. Likaså när du låter eleverna utvärder dig. Du har fångat skillnaden mellan formativ och summativ bedömning och tillämpar den på ett tydligt sätt, vilket ger en god kunskapsutveckling hos eleverna.Du skapar pedagogisk utveckling och ökade kunskapsresultat!”

Lärarna på gymnasieenheten, Skultuna kommundelsförvaltning, för deras arbete med att ge varje elev förutsättningar att lyckas.

– Det var fantastiskt bara det att vara nominerad. Och att en förälder har nominerat, det är det allra mest fantastiska, säger Mats Keijser. 

– Det är jätteroligt för oss, det är roligt för hela verksamheten och det är roligt för våra elever, säger Maria Ryttersson.

Motivering: ”För er förmåga att se kompetensen hos varje elev. Det arbete ni bedriver, där ni tar till vara på elevernas olikheter och varje dag väljer att se det som en styrka, kräver ett långsiktigt och kompetent arbete. Hos er byggs tillit och trygghet upp för att skapa en lust och glädje som gör att eleven vågar tro att målen kan uppnås.Ni är de pedagogiska vardagshjältar som vi vill att alla skolor ska ha!”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

Karriärväxling gav ny tjänst och en inspirerande vardag

Petra: Jag har aldrig ångrat mitt val Att göra en karriärväxling blir för många ett startskott till en nytändning i arbetslivet. En som vågade ta steget är Petra Kolsvik. Efter nästan 20 år som handläggare på Försäkringskassan tog hon...söndag 14/1 9:00

Över 100 utställare – redo att rekrytera

Årets Rekryteringsmässa hålls på ACC 13 februari Den 13 februari är det dags för årets Rekryteringsmässa – en plats där arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande möter varandra. Mässan arrangeras samtidigt i Västerås och Eskilstuna. Med...lördag 13/1 15:00

Här är yrkena som gynnas av den starka konjunkturen

Analytikern: Det krävs för att få ett jobb under 2018 Gymnasieutbildning är fortfarande en nödvändighet för att få jobb i Västmanland trots att Arbetsförmedlingens prognos för kommande år visar på att det kan bli över tusen nya jobb i Västmanland 2018.lördag 13/1 13:00

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING