Färgglatt partyrace är tillbaka i Västerås

Springa, gå eller dansa en femkilometers hinderbana samtidigt som musiken dunkar och du får färg och skum kastat efter dig. Det är upplägget för Color obstacle rush som arrangeras för andra året i Västerås nästa helg.

  • Publicerad 06:00, 10 jul 2017

Löpevenemanget The Color Obstacle Rush föddes år 2014. Efter debutåret licensierades formatet även till Storbritannien och USA och under 2015 och 2016 hade man över 200 000 deltagare i 8 länder, bland annat Sverige.

I år är man tillbaka i Sverige och Västerås. Den 15 juli går loppet på Rocklunda. Eller snarare partyloppet. För enligt arrangörerna är det inte frågan om någon tävling.

–  Även om Color obstacle rush är ett ”löpevenemang”, behöver man inte springa om man inte vill. Det är faktiskt lika många som går eller dansar sig igenom hela banan. Loppet är utformat att vara roligt snarare än jätteutmaning och man kan alltid hoppa över vilka hinder man vill, säger Anni Huhtinen, som jobbar som producent för evenemanget i Sverige och Finland.

Hinderbana med färg

Color obstacle race är fem kilometer långt, består av 15 olika hinder, musik, skum och sex färgkontroller där funktionärer kastar färgpulver på deltagarna. Pulvret består av majsstärkelse, som färgats med livsmedelsfärg. Hindren är bland annat en stor rutschkana och ett hav av bollar.

Alla som startar loppet har en vit t-shirt på sig och tanken är att man ska ha en unik färgkombination på sig när man kommer i mål. Efter loppet kastar alla deltagare färgpulver samtidigt upp i luften och dansar loss i ett regnbågsfärgat pulvermoln.

– Det finns så många roliga lopp i världen, men vi tror att det finns behov för ett löpevenemang som på ett unikt sätt förenar skojiga färger och spännande hinder, säger Anni Huhtinen.

Åldersgränsen för att få delta i Color Obstacle Rush är 12 år. Är du mellan 12 och 14 år får du delta i sällskap med din målsman. För mer information och anmälan se www.colorobstaclerush.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING