Färgglatt partyrace är tillbaka i Västerås

Springa, gå eller dansa en femkilometers hinderbana samtidigt som musiken dunkar och du får färg och skum kastat efter dig. Det är upplägget för Color obstacle rush som arrangeras för andra året i Västerås nästa helg.

  • Publicerad 06:00, 10 jul 2017

Löpevenemanget The Color Obstacle Rush föddes år 2014. Efter debutåret licensierades formatet även till Storbritannien och USA och under 2015 och 2016 hade man över 200 000 deltagare i 8 länder, bland annat Sverige.

I år är man tillbaka i Sverige och Västerås. Den 15 juli går loppet på Rocklunda. Eller snarare partyloppet. För enligt arrangörerna är det inte frågan om någon tävling.

–  Även om Color obstacle rush är ett ”löpevenemang”, behöver man inte springa om man inte vill. Det är faktiskt lika många som går eller dansar sig igenom hela banan. Loppet är utformat att vara roligt snarare än jätteutmaning och man kan alltid hoppa över vilka hinder man vill, säger Anni Huhtinen, som jobbar som producent för evenemanget i Sverige och Finland.

Hinderbana med färg

Color obstacle race är fem kilometer långt, består av 15 olika hinder, musik, skum och sex färgkontroller där funktionärer kastar färgpulver på deltagarna. Pulvret består av majsstärkelse, som färgats med livsmedelsfärg. Hindren är bland annat en stor rutschkana och ett hav av bollar.

Alla som startar loppet har en vit t-shirt på sig och tanken är att man ska ha en unik färgkombination på sig när man kommer i mål. Efter loppet kastar alla deltagare färgpulver samtidigt upp i luften och dansar loss i ett regnbågsfärgat pulvermoln.

– Det finns så många roliga lopp i världen, men vi tror att det finns behov för ett löpevenemang som på ett unikt sätt förenar skojiga färger och spännande hinder, säger Anni Huhtinen.

Åldersgränsen för att få delta i Color Obstacle Rush är 12 år. Är du mellan 12 och 14 år får du delta i sällskap med din målsman. För mer information och anmälan se www.colorobstaclerush.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.