Folkligt, festligt, fullsatt. Många hade tagit chansen att få medverka på smygöppningen av nya Sky Bar Plaza. Foto: Daniel Bjernedal×1 / 13Visa bildtextBild 1 av 13

"Det ska vara en känsla av storstadspuls”

I går var det stort invigningspartaj på 87 meters höjd i Västerås när Sky Bar Plaza fick chansen att visa upp sitt nya, glänsande utseende. Västerås Tidning var på plats.

Publicerad

Det ska kännas som att man sitter i Västerås likväl som i New York

Trendigt och med en känsla av storstadspuls.

Det är vad Hotel Plazas nya, betydligt mer modernare version av Sky Bar ska andas efter att nu med 27 år på nacken fått sitt välbehövliga och efterlängtade ansiktslyft.

– Tanken är att lyfta det ytterligare en nivå, säger hotellets vd Tobias Hultberg.

– Det känns jättekul och spännande hur det här kommer att tas emot av gästerna, säger Emelie Nyman, Food & Beverage-manager på Plaza.

Vi fick ett snack med duon bara timmarna före gårdagskvällens smygpremiär med specialinbjudna gäster.

Och att döma av deltagandet där är nyfikenheten stor på nya Sky Bar Plaza.

– Det har varit ett enormt intresset kring det här bygget, det känns som att folk har stått och stampat och väntat på att det ska bli klart. Det känns givetvis jättekul, säger Hultberg.

Efter två månaders intensivt renoverande – där allt rivits ut och byggts upp i ny stil – är det från 16.00 i dag, lördag stor öppningsafton för samtliga nyfikna västeråsare.

Vad kan de förvänta sig?

– En skön stämning med ett cocktailbar-tema. Det ska kännas som att man sitter i Västerås likväl som i New York när man är häruppe och tittar ut över staden och alla lampor. En storstadskänsla med bra puls, säger Tobias och Emelie.

Hotel Plaza har genomgått ett lyft på alla plan under året med nya Sky Spa, renovering av 200 hotellrum och nytt mexikanskt tema i Lobbybaren bland mycket annat.

– Det här var sista pusselbiten, det går inte att göra mer nu, säger Tobias Hultberg med ett leende.

– Det känns som att öppna ett helt nytt hotell, säger Emelie Nyman. Vi har velat skapa en helhet, röd tråd, genom hela hotellet.

Förutom mässingsinslagen från andra delar av hotellet följer även det mexikanska temat från Lobbybaren med upp till Sky Bar.

– Även om inte maten står i fokus här, så kommer menyn vara den bästa vi någonsin haft på Sky Bar.

För att höja nivån ytterligare på det som ändå är i fokus på våning 24 – cocktails och drinkar – är en ny barchef rekryterad. Internationellt erfarne Robin Abrahamsson kommer närmast från Rex i Umeå där han drivit åtta barer. Förutom det har han tävlat som bartender och även skapat signaturdrinkar för flera olika varumärken. Han börjar den 2 oktober.

– Det känns riktigt spännande, säger duon.

Nya Sky Bar är även tänkt till olika slags event och lunchmöten.

– Det finns ett intresse för det och nu är lokalen mer anpassad och har en helt annan potential. Vi är väldigt flexibla med olika slags grupper och önskemål.

Till sist, hur är det då med Sky Bars signum, det klassiska pianot?

– Det är såklart kvar, nylackerat! lugnar Emelie Nyman.

Powered by Labrador CMS