Foto: MOSTPHOTOS

Bilbränder och inbrott under natten

Två bilbränder, inbrott och trafikolycka, det är en del av det polisen arbetat med under natten.

  • Publicerad 08:39, 16 jul 2017

LÖRDAG 22.47, Krossade rutor till skola: Två glasrutor på Bjurhovdaskolan utsattes under kvällen för skadegörelse. Ett gäng ungdomar sågs lämna efter att rutor krossats. Inget genomslag men två av tre rutor var trasiga.

LÖRDAG 23.19, Stulen moped anträffad: En polispatrull stoppade en moped med två personer på . Det hela skedde i korsningen Lisjögatan-Stångjärnsgatan. Efter kontroll visade det sig att mopeden anmälts som tillgripen den 12:e juli. En av männen på mopeden, en 24-åring, misstänks nu för häleri. Mopeden togs i beslag och fortsatt utredning följer.

SÖNDAG 00.10, Narkotikamisstänkta efter stopp vid Hammarbyrampen: En bil stoppades vid Hammarbyrampen strax efter midnatt. I bilen färdades fem yngre män. Bakom ratten satt en 20-årig man som visade tecken på narkotikapåverkan. Mannen fick följa med polisen för sedvanlig provtagning. Han var positiv på THC enligt snabbtest och körkortet omhändertogs på plats. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

En av passagerarna, en 20-årig man, visade tecken på narkotikapåverkan även han. Urinprov togs på plats. Han hade med sig narkotikaklassade tabletter, Tradolan. Mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk och innehav.

I bilen fann man även väskor med spår av cannabis.

SÖNDAG 01.24, Började slåss efter trafikolycka: En trafikolycka inträffade på E18 vid Vallbymotet. Olyckan ägde rum i östergåender riktning. Uppgifter gjorde gällande att samtliga i bilarna hade tagit sig ur och hade börjat slåss. I första skedet framkom uppgifter om att en av förarna hade avvikit till fots ifrån platsen. Det stämde inte, utan han satt en bit ifrån bilen och pekades ut av den andra föraren som motpart

Det visade sig att föraren, en 31-årig man, som lämnat sin bil visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för sedvanlig provtagning. Han hade också slagit den andra föraren. Även när han var försedd med handfängsel försökte han sparka motparten. 

Bilarna bärgades bort från platsen. De två som färdats i den andra bilen skulle uppsöka sjukhus på hemorten.

Mannen som togs omhand av polisen är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk. Han är också misstänkt för misshandel och vållande till kroppsskada. Mannen blev kvar på sjukhus för observation.

SÖNDAG 01.44, Inbrott på restaurang: Larmet gick på Eies restaurang och bar i Skultuna. Polis kallades till platsen och man kunde snabbt konstatera att en glasruta krossats till objektet. Man sökte igenom lokalerna eftersom ingen setts lämna platsen. Dessvärre var det tomt i restaurangen. Gärningsmannen, okänd för tillfället, tycks ha gått ut samma väg den kom in. En växelkassa tillgreps med en mindre summa pengar.

SÖNDAG 04.26, Stulen bil i lågor: Räddningstjänst och polis kallades till Allmogeplatsen med anledning av att en bil satts i brand. Bilen stod på en gräskulle intill Vallbyskolan. Vid närmare kontroll visade det sig att bilen var efterlyst som stulen.

En anmälan om skadegöresle genom brand upprättades. Man försökte även nå ägaren till bilen för en underrättelse.

SÖNDAG 07.03, Bil brann på Malmaberg: En personbil började av oklar anledning att brinna på Norrbygatan, tidigt på söndagsmorgonen. Brandkåren kunde snabbt släcka elden, Det finns tecken på att någon har krossat rutor på bilen och därefter kastat in ett brinnande föremål i den. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer att upprättas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.