"Att vara på Ridön är ren harmoni"

För Karin Kaibel är Ridön paradiset på jorden. Här lekte hon som barn. Och sedan några år tillbaka har hon och familjen en stuga på ön. Nu är hon projektledare för Ridödagen som arrangeras på lördag den 5 augusti.

  • Publicerad 08:41, 1 aug 2017

1. Varför ska man besöka Ridödagen?

– Om man vill komma ifrån stadslivet och se naturen som finns här ute. Byta asfalten mot natur, röda hus och grusvägar. Ridön har en unik fauna, som är rik och varierande. Det är en upplevelse att komma ut i skärgårdsmiljön och just denna dag har vi ordnat olika aktiviteter.

2. Varför arrangerar ni den här dagen?

– Vi har en förening som heter Ridö intresseförening. Vår ambition är att främja kultur, nöjen och andra gemensamma frågor på ön. Vi vill dela med oss helt enkelt.

3. Hur tar man sig ut till ön?

– I samband med Ridö-dagen har vi chartrat färjan Napoleon. På den bokar man plats via www.ridö.se. Det går även att åka ut med ribb-båt tillsammans med Sjöevent. Dessutom kör Rederi Mälarstaden sin ordinarie tur ut till ön. Men om man har en egen båt kan man självklart åka med den.

4. Vad har du själv för koppling till Ridön?

– Min farmor är född och bodde på ön. Jag var där varje sommar när jag var barn. Nu är jag tillbaka och familjen en stuga där. Vi älskar det!

5. Vad är det bästa med Ridön?

– Det är ren harmoni. Man bara är när man är där. Att vara i naturen ger mig frid. Man andas där ute.

6. Har du någon favoritplats på ön?

– Att sitta på bryggan i Ormhäll vid solnedgången. Det är extremt fina solnedgångar där.

7. Har du någon annan favoritplats i Mälaren?

– Ja, det har jag. Det är på Ekerö. Jag har bott där tidigare och det är så fint att promenera längs vattnet där.

8. Hur har din sommar varit hittills?

– Helt underbar! Jag har kunnat vara på Ridön i sex veckor. Det är världsrekord för mig.

Karin Kaibel

Ålder: 47 år

Yrke: Egen företagare

Familj: Man och fyra barn.

Bor: Stockholm, men har planer på att flytta till Västerås

Aktuell: Som projektledare för Ridödagen.

Ett urval från programmet under Ridödagen

• Biodlarna på ön visar upp en bikupa och berättar om denna fascinerande och viktiga värld.

• Guidning: historia. Hör berättelser om Ridös historia med bl.a. det gamla skeppsvarvet från 1600-talet. Plats: Lybecks sten. Har du svårt att gå kan du få skjuts en del av sträckan.

• Guidning stenfrö: Länsstyrelsen tar dig till den ovanliga växten och berättar. Start vid Magasinet kl 11.30 och 13.30.

• Sjöräddningen i Mälaren är på besök. Du kan gå ombord på deras båt och höra om hur det är att arbeta med sjöräddning.

• Ribbåt, vattenskoter och flyboard. Sjöevent är på plats och ser till att du får en adrenalinkick. Mellan kl 12-16 vid Lastuddens brygga.

• Utställningen "Snicke-boa" Lasse Berglunds träskapelser från Ridön.

• Träffa och klappa djur som t ex flasklamm, kanin, alpackorna Taiga & Tyra, vaktlar, höns och kalven Mascot.

• Mat och dryck. Det serveras nygrillade hamburgare, våfflor, korvgrillning på olika platser samt att öns mysiga café har öppet och serverar pajer, glass m.m. Eller ta med egen matsäck för det finnns flera eldstäder med tillhörande ved och bord.

• Rundtur med traktor. Se mer av ön genom att åka med traktor och släp.

Se mer på: www.ridö.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING