Lyckat lokalt samarbete med öl och chark

Samarbete mellan dryck och mat kan löna sig. I Västerås har Coppersmith´s bryggeri och ICA Ettan inlett ett samarbete. Coppersmith´s håller i ölprovningar och ICA Ettan levererar lämpliga charkprodukter som passar till ölen.

  • Publicerad 09:44, 12 okt 2017

I våras förvärvade Coppersmith´s Brewery Slottskällans bryggeri i Uppsala. En del av tillverkningen flyttades från Uppsala till Västerås.

– Vi har nu drygt 20 olika ölsorter i sortimentet, fortsätter Petri Karhukorpi. Nu vill vi skapa en konsumentkontakt för att veta vad våra kunder tycker om våra öl. Det är sällan vi träffar våra konsumenter och vi beslöt oss därför för att arrangera bryggerivisningar med ölprovning i vårt brygghus i Västerås.

Vid förbokade visningar öppnas bryggeriet upp för visning. Besökarna får en inblick i ölets historia, lära sig mer om råvarorna malt och humle, så bildas ölets smak, doft och färg. Bryggprocessens olika steg: Inmäskning, lakning, kok, jäsning, så tappas öl på flaska och burk.

Efter rundvandringen blir det ölprovning med tilltugg från ICA Ettan i Västerås.

– Spännande upplägg, menar Susanne Edh, ICA Ettans handlare. Här får vi en möjlighet att visa upp butikens fina råvaror, bland annat korv och skinka. Vi värnar om lokalproducerade produkter och då är det extra roligt att samarbeta med Coppersmith´s som brygger sitt öl i Västerås.

Under ölprovningarna kommer Petri Karhukorpi från Coppersmith´s att presentera sex olika ölsorter från ljust till mörkt.

– Vi startar med ett öl från tappkranen sedan kan sorterna variera mellan visningarna. Det kan även smyga in en cider då och då.

ICA Ettans Festkök är idag ett begrepp i Västerås. Redan 1983 lanserades exotiska plankor med grillade köttprodukter, exotiska frukter och ost. Sedan dess har tusentals plankor med olika delikatesser tillverkats och levererats till nöjda kunder i Västerås. ICA Ettans färdiga plankor, festmat och smörgåstårtor är en given succé på personalträffar, kundträffar, födelsedagar och bröllop.

– Idag har ICA Ettan ett brett sortiment av festmat, berättar Maria Valmila som ansvarar för Festköket. Vi kan leverera kall och varm mat till privata fester och olika företagsevent. Vi ställer även upp med goda råd och tips för en lyckad tillställning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING