Roadracingtalangen fortsätter att imponera i England

Kvicksunds roadracingtalang Joel Marklund fortsätter med stark körning i England. Personbästa i säsongsdebuten följdes upp med ett nytt ”pers” i form av en sjundeplats på Brands Hatch – och mycket tv-tid. – Jag är nöjd, säger 17-åringen.

  • Publicerad 08:33, 21 apr 2017

Den andra racehelgen av totalt elva i klassen Moto3 i England – som kör samma helger som bland andra stora Superbike-klassen – blev lika lyckad som den första för Joel Marklund. Med teamet SP125 följde han upp premiärresultatet med ett ännu bättre.

Sjundeplats i race 1 följdes upp av en tionde i race 2 – men efter en hel del dramatik och tid i tv-rutan.

– En av de tuffaste fighterna jag någonsin haft och vi fick en hel del uppmärksamhet under tv-sändningen, berättar Marklund om det hårda race 2.

Han tror hårt på den här säsongen i England – den första på en högre nivå – med bland annat ny cykel.

Det ser onekligen lovande ut. Nu är Marklund på en total sjundeplats i mästerskapet.

Här berättar Joel Marklund själv om sin helg på Brands Hatch. 

Kvalet:

Under fria träningen var jag i topp-10 så jag hade stora förhoppningar för kvalet.

Jag gick ut och började få upp tempot när jag slog i ett gupp i sista kurvan och förlorade framhjulet. Så jag startade 23 i det första racet.

Race 1:

Jag hade en bra start och klättrade upp genom loppet, många krascher hände under loppet och jag kom ikapp två förare och passerade dem på de sista varven av loppet. Jag lyckades komma in på en personbästa sjunde plats. Nöjd med resultatet!

Race 2:

Jag fick flytta upp på griden och började som 15. En bra start lämnade mig med en grupp av tre förare och vi började kämpa för sjunde plats. En av de tuffaste fighterna jag någonsin haft och vi fick en hel del uppmärksamhet på tv:n. Jag körde för tight i den sista kurvan och kom ut på gräset i 170km/h. Lyckligtvis lyckades jag hålla mig lugn och förlorade lite mot de andra förarna. Under de senare varven av loppet höll en långsammare förare upp mig och jag förlorade några sekunder till andra förarna. Jag avslutade 10, lite besviken att jag inte kunde kämpa för 7, men nöjd med de poängen jag fick.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

TV: Del 3 och 4 i Amirs pizzaskola

Amir Kheirmand, med Youtubekanalen Rätt Rätt fortsätter nu med del 3 och 4 i pizzaskolan. Vad sägs om en pizza pepperoni?fredag 22/9 14:18

E-TIDNING